İtalya’da yer alan Padova Gözlemevi’nden gök bilimci Luigi Bedin ve ekibi, “NGC 6752” isimli takımyıldızıyla ilgili yürüttükleri çalışma sırasında ufak bir galaksi keşfetti.
Hubble Teleskobu’ndan gelen görüntüleri inceleyen gök bilimci takımyıldızının arkasında küçük bir galaksiye rastladı. Bedin 1″ ismi verilen cüce galaksinin Dünya’dan yaklaşık 30 milyon ışık yılı uzakta olduğu belirtildi.
Bedin 1’in ayrıca kendisine en yakın galaksiden 2 milyon ışık yılı uzakta olduğunu ifade eden gök bilimciler, Bedin 1’in oldukça yalnız bir galaksi olduğunu ifade etti. Cüce galaksiler, evrenin erken oluşum sürecinde ortaya çıkan, dolayısıyla yıldızları yaşlı, düşük yoğunluklu ve metal yoksunu göksel yapılar olarak biliniyor. NASA’nın, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Uzay Teleskobu Bilim Enstitüsü (STScl) ile ortaklaşa geliştirdiği Hubble Uzay Teleskobu, 1990’dan bu yana dünya yörüngesinde uzay gözlemleri yapıyor.
Hubble Uzay Teleskobu (HUT), ismi Amerikalı astronom Edwin Hubble’ın anısına verilmiş; Nisan 1990’da STS-31 Görevi esnasında Uzay Mekiği Discovery tarafından Dünya etrafındaki yörüngesine taşınmış bir uzay teleskopudur. İlk uzay teleskopu olmamasına rağmen, HUT en büyüklerindendir ve birçok üstün özelliğe sahiptir. Ayrıca hem hayati öneme sahip bir araştırma aracı olması hem de astronomi için etkili bir halkla ilişkiler unsuru olması nedeniyle çok tanınmıştır.