Hyundai, araçları için sürücüler tarafından çok sevilen Android Auto ve Apple CarPlay desteğini vermeye devam edecek.
Android Auto ve Apple CarPlay sistemleri sürücülerin beğendiği altyapılar ve telefonlar ile araçlar arasındaki bağlantıyı oldukça güçlü hale getiriyor. Ancak bu sistemleri sevmeyen üreticiler de bulunuyor; o isimlerin başında GM yer alıyor. Şirket bu sistemlerin güvenlik sorunu yarattığını şöyle açıklıyor: “Apple CarPlay ve Android Auto’da sorun yaşandığında sürücüler tekrar telefonlarını ellerine alıyor, gözlerini yoldan ayırıyor ve bu durum merkezi eğlence sistemine telefon yansıtma sisteminin amacını tamamen boşa çıkarıyor. Sürücüler her şeyi aracın dahili sistemleri üzerinden yapabilseler, telefonlarını ellerine alma olasılıkları daha düşük olur ve dolayısıyla dikkatleri daha az dağılır ve direksiyon başında daha güvenli olurlar.” Hyundai ise gelecek araçlarından Android Auto ve Apple CarPlay desteğini kaldırmayacağını belirtiyor. Ford ve Volvo gibi otomobil devleri de Android Auto ve Apple CarPlay’i destekleyen şirketler arasında yer alıyor.
Hyundai, araçlarındaki fiziksel butonları kaldırmak da istemiyor. Hyundai Design Kuzey Amerika Başkan Yardımcısı Ha Hak-soo, insanların “Bir şeyi hızlıca kontrol etmek istediklerinde ama yapamadıklarında strese girdiklerini, sinirlendiklerini ve öfkelendiklerini” söyledi. Bu konuda bilgi edinmek adına bir kontrol grubu üzerinde araştırma yapan şirket, çok sayıda sürücünün araç özelliklerini fiziksel butonlarla kontrol etmek istediğini belirlediklerini açıkladı.
Bu yüzden yeni araçlarında dokunmatik ekranlar yanında fiziksel butonlar sunmaya devam edeceklerini belirten Hyundai, bu kararıyla takdir topluyor. Milyonlarca sürücü uzun süredir fiziksel butonların daha güvenli ve kolay olduğunu söylüyor. Otomobil dünyası fiziksel butonları özellikle Tesla’nın etkisiyle ortadan kaldırmaya başlamıştı. Geleneksel üreticiler bu kararlarından dönüyor, Tesla ise butonları tamamen ortadan kaldırma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Şirketin yeni araçlarında bir vites ve sinyal kolu dahi yer almıyor.