Son dönemde birçok farklı platformda karşınıza sık sık OnlyFans çıkıyor. Bu platformu şimdi gündeme getiren Twitter oldu.
The Verge’nin özel haberine göre Twitter ciddi ciddi OnlyFans benzeri bir altyapıyı hayata geçirmek istemiş ve bu konuda çalışmalar gerçekleştirmiş. Hatta bu altyapı özelinde çıkışın 2022 içerisinde yapılması hedeflenmiş. Şirket burada kişilerin yetişkinlere yönelik içerikleri direkt olarak platform üzerinden satabilmesini ve para kazanmasını hedeflemiş. Bu içerikler için kendisinin de gelir elde edebileceği paralı bir abonelik sistemi hazırlamak isteyen firma, bu sistemden daha sonra vazgeçmiş. Çünkü Twitter, çocuklara yönelik cinsel istismar içeren materyalleri platformdan kaldırma konusunda sorunlar yaşıyormuş. Firma bu yüzden çocuk istismarına çok açık bu sistemi rafa kaldırmak zorunda kalmış.
Bu bahsi geçen abonelik sisteminin ileride aktif edilme ihtimali bulunuyor ancak Twitter’ın açık olarak bu konuda çok daha güçlü ve geniş çaplı çalışacak bir içerik güvenlik sistemine ihtiyacı bulunuyor. Twitter bu aralar daha çok Elon Musk ile olan yasal savaş ile gündemde yer alıyor. O konudaki son detaylar burada yer alıyor.
Hâkim olmayanlar için OnlyFans, son dönemde Türkiye’de özellikle Twitter ve Ekşi Sözlük merkezli olarak çok sık gündeme gelmeye başladı ancak kesinlikle yeni ortaya çıkmış bir servis değil. 2016 yılında Tim Stokely tarafından kurulan platform, firmanın resmî açıklamasına göre 200’den fazla çalışana sahip. 150 milyondan fazla aboneye sahip olduğu açıklanan şirketin başında Amrapali “Ami” Gan yer alıyor. Peki bu servisin kurulum amacı ne? OnlyFans, içerik üreticilerin para kazanması için doğmuş bir platform. Bu platformdaki temel amaç, fanlara ya da takipçilere para karşılığında özel içerik üretmek.
OnlyFans’ta üretilebilecek içerikler konusunda belirli uç limitler dışında pek bir sınır yer almıyor. Platformdaki ücretli takipçilerine çok farklı alanlarda özel içerikler üreten ve paylaşan kişiler bulunuyor. Ancak OnlyFans’ın günümüzde en çok kullanıldığı alan, cinsel paylaşımlar oluyor. Platform Türkiye dahil birçok pazarda sadece özel cinsel içeriklerin paylaşımı için kullanılıyor.
Geçtiğimiz yıl platformdaki “pornografi” içerikleri yasaklayan ancak daha sonra gelen büyük tepkiler nedeniyle geri adım atmak zorunda kalan firma, artık bu yapıyı benimsiyor ve en büyük geliri bu alandan kazanarak içerik üreticilere de kazandırıyor.