reklamı kapat

POPÜLER

İnovatif ve sıra dışı kablosuz kulaklık; Sony LinkBuds incelemesi

Sony LinkBuds

SONY LINKBUDS PERFORMANS

Üst segment kablosuz kulaklıklarda ANC yani aktif gürültü engelleme özelliği yer alırken Sony’nin bu kulaklığında bu özellik kullanılmıyor. Bu kulaklığı özel kılan da LinkBuds’ın açık ve halka tasarımını benimsemesi. Kulaklıkta açık bir tasarım kullanılması müzik dinlerken aynı zamanda etraftaki olup biteni de duymaya imkan tanıyor. Biz kulaklığı hem sessiz bir ortamda hem de toplu taşımada test ettik. Kulaklıkla ilk buluşmamızda bir yazılım güncellemesi geldi.

Yazılım güncellemesini yüklemeden önce dinlediğimiz parçalarda bas performansı yetersizken güncellemeden sonra bas performansında bir artış yaşandı. Ancak altını çizerek belirtmek istiyoruz. Bu kulaklık piyasada satılan diğer üst düzey kulak içi kablosuz kulaklıklar gibi  güçlü bir ses performansına sahip değil. Sony LinkBuds kaliteli ve dengeli bir ses performansı sunsa da ses yüksekliği bizce yeterli değil. Eğer sessiz bir ortamda müzik dinliyorsanız kulaklıktan kesinlikle memnun kalacaksınız. Gürültülü ortamlarda da beklentimizin üzerinde bir performans sunan kulaklık özellikle vokallerin ön planda olduğu parçalarda bizim beğenimizi kazandı. Bas ağırlıklı parçalar dinlemeyi seviyorsanız bu kulaklık sizin için uygun değil.

Marmaray’da ve Metro’da kullandığımız kulaklıkta Diana Krall ve Chris Botti’nin albümlerini dinledik. Dinlediğimiz bu albümlerde kulaklık bize temiz ve kaliteli bir ses deneyimi yaşattı.  Bizce kulaklığı özel kılan teknoloji burada karşımıza çıkıyor. Piyasada satılan kablosuz kulaklıklarda şeffaflık özelliği yer alsa da bu teknoloji iyi bir şekilde sunan kablosuz kulaklıkların sayısı ne yazik ki çok az. Bu teknolojinin iyi bir şekilde çalıştığı kulaklıklarda şeffaflık özelliğinin telefon ayarlarından veya kulaklığın kendisinden açılması veya kapatılması gerekiyor. Sony LinkBuds da ise böyle bir sorun yok. Direkt olarak açık bir tasarım dili tercih edildiği için müzik dinlerken arka plan sesleri de rahatlıkla duyulabiliyor.

Kulaklıkta en çok beğendiğimiz detaylardan biri de Sohbet için Konuş özelliği oldu. Sony Headphones uygulamasında bu özellik aktif hale geldiğinde müzik çalarken konuşmaya başladığınızda parça otomatik olarak duruyor. Konuşma bittiğinde ise parça çalmaya devam ediyor.  LinkBuds’ta sunulan bu deneyim piyasada satılan kulaklıkların (Sony WF-1000XM4’te de var) hiçbirinde bulunmuyor. LinkBuds bu teknolojiyle fark yaratıyor.  Biz kulaklığı iPhone 13’te test ettik.  Sony Headphones uygulamasında ekolayzır seçenekleri de yer alıyor.  Uyarlanabilir ses düzeyi kontrolü de uygulama üzerinden açılabiliyor. Bu özellik aktif hale getirildiğinde kulaklık ortama göre sesi açıyor veya sesi kısıyor. Sessiz bir ortamdaysanız ses kısılıyor, eğer gürültülü bir ortamdaysanız kulaklık sesi artırıyor.

 

Kulaklığın pil ömrü performansından da bahsedelim. Ailenin en iddialı üyesi WF-1000XM4, ANC ile birlikte toplam  8 saate varan bir pil ömrü sunuyor. ANC aktif hale geldiğinde ve şarj kutusu devreye girdiğinde bu süre 24 saate kadar çıkıyor. ANC kapatıldığında ise WF-1000XM4 36 saate varan bir deneyim vadediyor. Bizim incelediğimiz Sony LinkBuds ise pil ömrü performansında WF-1000XM4’ten daha düşük bir pil kapasitesine sahip. LinkBuds 5.5 saate varan bir pil ömrü sunarken kulaklıkta şarj kutusuyla birlikte bu süre 17.5 saate kadar çıkıyor.  Kulaklık 10 dakika şarjla yaklaşık 1.5 saat boyunca kullanılabiliyor. Modelde Sony WF-1000XM4’te de yer alan 360 derece ses özelliği de mevcut. Bu özellik belli uygulamalarda çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER