Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya ağlarından olmayı sürdüren Instagram, yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor.
“Arkadaş Haritası” özelliği ilk defa Alessandro Paluzzi tarafından gündeme getirilmişti. Bugün kısıtlı bir kullanıcı kitlesi üzerinde test edilmeye başlanan özellik, kişilerin arkadaşlarının konumlarını harita üzerinden canlı olarak görmesini merkeze alıyor. Uçtan uca şifrelemeli, yani güvenli olduğu aktarılan özellik, sadece isteyenlerin ya da izin verenlerin birbirinin konumunu harita üzerinde görmesine imkan tanıyor. Bu özellik direkt olarak Snapchat uygulamasının “Snap Haritası” altyapısını akla getiriyor. Şirket Snap Haritası hakkında şunları aktarıyor: “Snap Haritası, konumunuzu seçtiğiniz arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşabileceğiniz bir işlevsellik sağlar; böylece onları nerede olduğunuz hakkında bilgilendirebilirsiniz.” Platform için başka özellikler de geliştiriliyor. Örneğin yine Paluzzi tarafından gündeme getirildiği üzere Instagram yapay zeka ile kişilerin yerinize mesaj yazabilecek bir sistem üzerinde de çalışıyor. Direkt mesajlar temelinde çalışacağı görülen özellik, birçok durumda zaman kazandıracak ve yazılan sadece 1-2 kelime üzerinden uzun metinler oluşturabilecek gibi görünüyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Geçtiğimiz ay bulunduğu kadarıyla Instagram için daha önce “Your Space” olarak geçen, son aşamada “Flipside” olarak isimlendirilen dikkat çekici yeni bir özellik de geliyor. Flipside temelinde kişisel profillere özel bir bölüm ya da başka bir deyişle farklı bir profil sayfası açılacak ve bu kısmı sadece kişilerin özel olarak seçtiği takipçileri görebilecek.
Bu konuda firma, “Profilinizin bu tarafını ve burada paylaştıklarınızı yalnızca seçtiğiniz kişiler görebilir. Flipside’da paylaştığınız her şey hala topluluk kurallarına tabidir.” açıklamasını yapıyor. Beta sürümlerinde görüldüğü kadarıyla Flipside’ınızda herkese açık normal profilinizdekinden farklı bir profil resmi, bir isim ve bir biyografi bulundurabileceksiniz. Kısa süre önce yeniden gündeme gelen özellik, aktarıldığı kadarıyla bazı kişiler üzerinde aktif olarak test edilmeye de başlandı.