iPhone modellerini Game Boy’a çeviren yeni bir kılıf hazırlandı. Retro oyun severler bu Bitmo Lab imzalı ürüne bayılabilir.
Bitmo Lab tarafından 40 dolarlık bir fiyat etiketiyle karşımıza çıkarılan GameBaby, yukarıda da dediğimiz gibi takıldığı iPhone modelini adeta bir Game Boy’a çeviriyor. Telefonları koruma görevini de üstlenen kılıf, toplam iki parçadan oluşuyor. Normalde arkaya dönük duran alt kısımda fiziksel butonlar yer alıyor. Bu kısım oyun oynanacağı zaman çıkarılıp döndürülüyor ve öne bakacak şekilde takılıyor. Oyun sırasında ekranın yarısı işgal ediliyor ancak bu retro oyunların yapısı gereği büyük bir sorun oluşturmuyor. Ürün çalışmak için bir güce ihtiyaç duymuyor ya da telefonlar ile bağlantı kurmuyor. Bunun yerine fiziksel butonlar ile ekrandaki sanal butonlara dokunuluyor. İlk aşamada sadece iPhone 15 Pro Max ve 9 Eylül’de tanıtılacak 16 Pro Max için satılacak ürün, açıklamaya göre ekim ayında dağıtıma çıkarılacak. Bundan önce iPhone’lara fiziksel klavye ekleyen kılıf Clicks dikkat çekmişti. Buradan satın alınabilen Clicks, sarı ve gri olmak üzere iki farklı renkte geliyor ve telefonların kendi ağırlığına 60 gramlık bir ekleme yapıyor. Fiziksel klavyeden vazgeçmek istemeyen YouTuber MrMobile (Michael Fisher) ve CrackBerry Kevin (Kevin Michaluk) tarafından hazırlanan ürün, yapısı gereği telefonların boyunu oldukça uzatıyor.
14 Pro’da Lightning, 15 Pro ve 15 Pro Max sürümlerinde ise USB-C ile bağlantı sağlayan ürün, kendi şarj portu üzerinden hızlı şarj desteğini de taşıyor. Üst kısmı yumuşak silikondan üretildiği için takıp çıkarmanın kolay olduğu kılıf, özellikle Blackberry jenerasyonunun ilgisini çekmeye yönelik hazırlanmış ve bünyesinde sesli girişe hızlı erişim sağlayan bir tuş da barındırıyor.
Clicks’i hazırlayan ekipte Apple, BlackBerry ve Google‘ın eski bazı çalışanlarının yer aldığı aktarılırken, ürün hakkında Michael Fisher, “Clicks, fiziksel klavyenin dokunma duyusunu ve hassasiyetini iPhone’a getiriyor. Böylece insanlar yalnızca gerçek tuşların sağlayabileceği tatmin edici geri bildirimi deneyimleyerek iletişim kurmak için masalarına (Bilgisayar başına) dönene kadar beklemek zorunda kalmıyor.” açıklamasını yapıyor.