Işıkla boyamayı yüksek teknolojiyle buluşturan proje: Pixelstick [Video]

15 Kasım 2013 12:14

Fotoğraf tutkunları için uzun pozlama ile elde edilen gece çekimlerinin ayrı bir yeri vardır. Uzun pozlama sonucunda fotoğraflar ışık şölenine dönüşür. Bitbanger Labs, Brooklyn merkezli teknoloji şirketinin Kickstarter üzerinden duyurduğu Pixelstick adlı proje ile fotoğraf, resim ve LED ışıklar bir araya gelerek sanat eserlerinin ortaya çıkmasını sağlıyor. Pixelstick ile grafitiden portreye istenilen herhangi bir imge havaya resmedilebiliyor. Bunun için 2 metre uzunluğunda LED ışıklarla döşeli Pixelstick kullanılıyor ve bu anı yakalamak için ise fotoğraf makinesi ile uzun pozlama yapılması gerekiyor.

Pixelstick 198 adet tam renkli RGB LED’ler içeren alüminyum malzemeden üretilmiş oldukça hafif bir çubuk. Cihazın beyni olarak nitelendirilen ve çubuğa entegre ufak kutu, SD kartları okuma ve içeriğini görüntüleme özelliğine sahip. Çubuktaki her bir LED, görüntülenmek istenen kaydın bir pikselini temsil ediyor.

8 adet AA pil ile çalışan Pixelstick’i kullanıcısı istediği şekilde hareket ettirebiliyor ve bu sayede görüntülenmek istenen imge, ışık aracılığıyla fotoğraf makinesinin çekim alanında ortaya çıkarılıyor.

Ortaya çıkartılabilecek fotoğrafların sınırını tamamen kullanıcılarının hayal gücüne bırakan bu fotografik kayıt tekniği aslında 1889 yılına uzanan bir geçmişe sahip. Ancak ilk defa Pixelstick ile tekniğin kullanım biçimi bu denli yaratıcı sonuçlara izin veriyor. 110 bin dolar hedefle Kickstarter’da duyurulan proje şu ana kadar 400 bin doların üzerinde destek topladı. Hala 28 günü bulunan Pixelstick’e sahip olabilmek için 300 dolar destekte bulunulması gerekiyor.

VİDEO

Paylaş