reklamı kapat

POPÜLER

teslimat robotu rev-1

Karşınızda geleceğin teslimat robotu: Rev-1 [Video]

Teslimat robotlarının gelişimi gerçekten çok hızlı gerçekleşiyor. Ancak çoğu teslimat robotu, drone şeklinde tasarlanıyor. Rev-1 ise farklı bir tarza sahip.

Sürücüsüz teslimat robotları ve drone teslimat robotları gibi bir sürü robot hayatımızı kolaylaştırmak için geliştiriliyor. Yapay zeka destekli teslimat robotu Rev-1 ise tam da bu amaçla geliştirildi. Michigan Üniversitesi’nden Profesör Matthew Johnson-Roberson ve Ram Vasudevan Rev-1 için farklı bir tasarıma başvuruyor. Verilen siparişleri kolay, hızlı ve pratik bir şekilde müşterilere ulaştıran Rev-1, üç tekerleği ile diğer teslimat robotlarından ayrılıyor. Farklı haznelere sahip bu teslimat robotu, siparişlerin sıcak ya da soğuk olarak muhafazasını sağlıyor. Ürünün koyulacağı bölmenin geniş hacimli olması oldukça avantaj sağlıyor. Rev-1 açıklandığı kadarıyla 24,14 km hıza hıza çıkabiliyor.

Teslimat robotu ilerleyen günlerde kullanımlarını artırabilir

Benzer teslimat robotlarında olduğu gibi Rev-1 de alıcıya ürünü ulaştırdıktan sonra, girilen bir kod ile açılıyor. Bunun yanında teslimat robotu gövdesinde 12 kamera barındırıyor. Böylelikle çevresini görerek aktif trafikte yol alabiliyor. Otonom olarak dizayn edilen robot, rakiplerine göre daha az kamera kurulumuna sahip olsa da fiyat ve performans açısından daha uygun gibi duruyor. Zira 5 bin doların altında bir fiyat etiketine sahip olacağı tahmin edilen robotun, “bisiklet şeridinde ve karayolunda çalışacak kadar hafif, çevik ve yeterince hızlı” olduğu belirtiliyor.

Teslimat robotları yıllardır belirli bölgelerde kullanılıyor ve bu araçların bisiklet yollarında ilerliyor olması vatandaşlar tarafından protesto ediliyor. Hatta bazı yerlerde teslimat robotlarının kullanımı bile yasaklandı. Bu tarz tartışmalar hala sürüyor olsa da test edilen bu teslimat araçları gelişmeye devam ediyor. Hatta şu an bazı yemek teslimatlarının bu robot ile yapıldığı söyleniyor. Test aşamasında olan teslimat robotunun ilerleyen zamanlarda yaygınlaşması hedefleniyor.

İLGİLİ HABERLER