Kindle Oasis incelemesi
ESKİ DOSTLAR
Kindle’ın diğer sevdiğimiz özellikleri de aynen korunmuş. Bunların arasında yer alan X-Ray özelliğini “kitabın röntgenini çekiyor” diye tabir edebiliriz. Kitabın içindeki benzer fikirleri, karakterleri, tarihi figürleri veya mekanları zaman çizelgesi üzerinde görmenizi sağlayarak kitaba daha kolay adapte olmanızı sağlıyor. Her an parmaklarınızın ucunda olan sözlük, Wikipedia ve çevirmense kitap okurken gerçekten büyük kolaylık sağlıyor. Sayfanızdan çıkmadan Wikipedia’da araştırma yapabiliyor, kelimenin sözlük anlamına bakabiliyor ya da cümleyi farklı bir dile çevirebiliyorsunuz.
Çeviri dillerinin arasında da sözlükte de maalesef Türkçe bulunmuyor. Fakat sözlük eklemek isterseniz Kindle’a Türkçe sözlük eklemek o kadar kolay ki, çok iyi İngilizce bilseniz dahi “bulunsun” diye Türkçe bir sözlük eklemenizi önerebiliriz.
Tek yapmanız gereken internetten Kindle için uygun formatlı bir sözlük bulup bilgisayarınıza indirmek. Kindle’ı kabloyla bilgisayara bağladıktan sonra “Dictionaries” klasörüne giderek buraya sürükle/bırak yöntemiyle aktarmak. Kindle’ı bilgisayarınızdan güvenle kaldırdıktan sonra ayarların altında sözlük bölümünde indirdiğiniz sözlüğü bulabilirsiniz. Bu sözlüğü seçmeniz yeterli. Daha kolay bir yöntemse Amazon’un Send to Kindle programını kullanmak. Bilgisayara indireceğiniz program ya da tarayıcınıza yükleyeceğiniz eklenti ile bilgisayardaki ya da internetteki dosyaları Kindle’a göndermek mümkün hale geliyor. Kindle’ı yalnızca kitap okumak için düşünmeyin. Örneğin işinizle ilgili sayfalarca PDF dosyası okumanız gerekiyor. Bunları da Kindle’ınıza göndererek gözleriniz bilgisayar ekranı karşısında yorulmadan üstelik istediğiniz yerde okuyabiliyorsunuz. Dosyalarınızı da kitaplarınızı olduğu gibi tüm Kindle, iOS ve Android cihazlarında okuyabiliyorsunuz.