Konsol uyumlu direct drive direksiyon seti Thrustmaster T598 tanıtıldı

12 Ekim 2024 12:03

Alandaki seçenekler hızla artıyor. Bugün konsol uyumlu ve direct drive teknolojili direksiyon seti Thrustmaster T598 tanıtıldı.

Thrustmaster T598, PlayStation 5, PlayStation 4 ve aynı zamanda PC uyumlu olarak tasarlanmış. Şirketin konsol uyumlu ilk direct drive direksiyon seti olan T598, aktarıldığı kadarıyla Ferrari SF90 gibi üst düzey hibrit spor otomobillerde kullanılan yeni bir elektrikli motor tasarımına sahip. Gaz ve frene sahip pedal ünitesiyle beraber 500 dolardan ön siparişe açılan T598, birçok direct drive modelden farklı olarak “radial flux” değil “axial flux” motor üzerine kuruluyor. Thrustmaster’ın “Direct Axial Drive” adını verdiği altyapı, manyetik alanın direksiyon milinin hareketiyle paralel çalışmasını sağlıyor ve böylelikle genelde yazılımsal olarak ortadan kaldırılmaya çalışılan “cogging” sorununu (belirli bir süre sonra direksiyon ilk aşamadaki gibi pürüzsüz dönmüyor) donanımsal olarak ortadan kaldırıyor. Herhangi bir cogging sorunu yaşatmadan sürekli 5 Nm tork verebildiği belirtilen Thrustmaster T598, kompakt bir gövdeye sahip. Manyetik vites kulakçıklarının kullanıldığı şık bir direksiyonu bulunan T598, Raceline Pedals LTE pedal sistemiyle beraber geliyor ve pedaldaki yaylar istenirse değiştirilebiliyor. Bu sayede “hall effect” sensör kullanan pedallar daha sert hale getirilebiliyor. Ana üniteye dört farklı buton ve ufak bir ekran yerleştiren marka, yuvarlak formdaki direksiyonun üzerine de çok sayıda fiziksel buton konumlandırmış durumda.

Thrustmaster, direct drive dünyasına girişi T818 ile yapmıştı. Daha fazla bilgiye burada ulaşabileceğiniz bu dişli ya da kayışlı modellere oranla çok daha gerçekçi bir deneyim sunan “direct drive” teknolojisi, “güçlü, gecikmesiz ve gerçekçi” bir “Force Feedback” ortaya koyuyor. 10 Nm gibi birçok kişi için oldukça yeterli bir güce sahip olan Thrustmaster T818, Fanatec CSL DD gibi kompakt sayılabilecek bir gövdeye sahip. Kontrol butonları yan tarafa yerleştirilen gövde, ön kısmında gövdeye güzel şekilde entegre edilmiş LED ışıklar barındırıyor. Bu ışıklar oyun geliştiricileri tarafından özelleştirilebiliyor. Direksiyon bağlantısı için yeni nesil bir hızlı tak-çıkar aparatı ile gelen Thrustmaster T818, istenirse özel aparatlar yardımıyla masaya bağlanarak da kullanılabiliyor. Ancak 10 Nm güçten tam olarak yararlanmak için buradaki gibi iyi bir metal stand ünitesi gerekiyor. Şimdilik sadece PC ile çalışması için tasarlanan T818, yapılan açıklamaya göre ileride konsol desteğine de kazanacak.

Thrustmaster T598 yarış direksiyonu yanında da ilginizi çekebilir: İnsansı robot Ameca ve yapabildikleri

Paylaş