reklamı kapat

POPÜLER

queen

Kraliçe II. Elizabeth’ten Instagram’da bir ilk

Kraliçe II. Elizabeth ve İngiliz kraliyet ailesi geçtiğimiz yıla kadar sosyal medyadan uzak durmayı tercih etmişti.

Açılan hesaplar tüm aile üyelerine dair gelişmeleri kapsıyor ve resmi bir kaynak olarak kullanılıyordu. Aile fertlerinin kendi sosyal medya hesaplarını açmaları ise yasaktı. 92 yaşındaki İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Instagram üzerinden yaptığı ilk paylaşımla bu yasağı ortadan kaldırdı.

Kraliçe II.Elizabeth, paylaştığı fotoğrafın altına ise şu açıklamayı yazdı:

“Bugün Bilim Müzesi’ni ziyaret ederken keşfettiği ve 1843’te büyük büyükbabam Prens Albert’e yazılan Kraliyet Arşivi’nden bir mektup dikkatimi çekti. Dünyanın ilk bilgisayar öncüsü olarak tanınan Charles Babbage, 1843 Temmuz’unda Prens Albert’in prototipini görme şansına sahip olduğu “Fark Motoru” nu tasarlamıştı. Mektupta Babbage, Kraliçe Victoria ve Prens Albert’e, ilk bilgisayar programlarının Lord Byron’ın kızı Ada Lovelace tarafından yaratılan ve kendi icadı olan “Analitik Motor”u anlatıyordu. Bugün, çocukların bilgisayar kodlama girişimleriyle ilgili bilgi almaktan memnun oldum ve uzun zamandır emek verilen, teknolojiye, yeniliğe ve yeni nesil mucitlere ilham veren Bilim Müzesi’nde bu Instagram paylaşımını yayınlamak bana layık görüldü.”

Elizabeth R

Kraliçe II. Elizabeth kimdir?

II. Elizabeth (Elizabeth Alexandra Mary; d. 21 Nisan 1926), İngiliz Milletler Topluluğu üyesi elli üç ülkeden on altısının kraliçesi. Aynı zamanda Topluluk Başkanı ve İngiltere Kilisesi Yüksek Valisi’dir. 6 Şubat 1952’de tahta çıktığında Topluluk Başkanı ve yedi ülkenin (Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Pakistan ve Seylan) kraliçesi oldu. Bir sonraki yıl gerçekleşen taç giyme töreninin televizyonda gösterilmesiyle bir ilk gerçekleştirildi. 1956’dan 1992’ye kadar bölgelerin bağımsızlık kazanması ve bazı krallıkların cumhuriyet olmasıyla krallıkların sayısı değişti. Günümüzde, yukarıda sayılan ülkelerin ilk dördüne ek olarak Jamaika, Barbados, Bahamalar, Grenada, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Tuvalu, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Belize, Antigua ve Barbuda ile Saint Kitts ve Nevis’in kraliçesidir. Dünyanın hâlen hüküm süren en yaşlı ve Britanya’nın en uzun ömürlü hükümdarıdır. 9 Eylül 2015’te dedesinin babaannesi Kraliçe Victoria’nın saltanatını geride bırakarak Britanya’nın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı ve tarihte en uzun süre hüküm süren kraliçe oldu.

İlginizi çekebilir

Beren Saat’e hoşgeldin videosu

İLGİLİ HABERLER