Dünyanın en özel otomobil modellerini üreten firmaları arasında yer alan Lamborghini, NFT furyasına adım atıyor.
Dev otomobil üreticisi Lamborghini NFT konusunda ilk defa gündeme gelmiyor. Firmanın alandaki ilk çalışması geçtiğimiz hafta gündeme gelmiş ve biz de sizlere aktarmıştık. Firma burada birçok rakibinden farklı olarak “fiziksel” tarafı da olan bir NFT projesi karşımıza çıkarmıştı. 2019 yılında bir ortak araştırma programı kapsamında ISS yani Uluslararası Uzay İstasyonu’na gelişmiş karbon fiber parçalar gönderen üretici, bu parçalardan sadece beş adet üretilen yukarıda görebileceğiniz objeleri hazırladı.
Lamborghini Space Key olarak geçen bu objelerin merkezinde uzaya çıkan parçalar yer alıyor ve parçaların üstünde de özel NFT’lere erişim imkânı tanıyan QR kodlar bulunuyor. Bunların daha önce ne olduğu açıklanmamıştı. Bugün ise akıllı telefon üzerinden tarama ile özel erişim sağlanacak bu NFT’lerin ne olduğu ortaya çıktı.
NFT Pro, Sotheby ve sanatçı Fabian Oefner ile bir araya gelen şirket, uzaya çıkıyor ve orada parçalanıyor gibi görünen çok özel Lamborghini görselleri hazırladı. Bu görsellerden toplamda 5 adet üretilmiş ve Space Key’e bağlanmış durumda. Bu görseller özel çünkü tamamen bilgisayar ortamında hazırlanmamışlar.
Bu proje için Fabian Oefner’in çok sayıda fotoğraf çektiği, arka fonun bile bir atmosfer balonu ile fotoğraflandığı aktarılıyor. Hemen aşağıda görebileceğiniz bu fotoğrafları 600 milyon piksel gibi inanılmaz bir boyutta hazırlayan Lamborghini, bu büyük boyut sayesinde fotoğraftaki parçaların üstündeki yazılar dahi okunabiliyor açıklamasını yapıyor.
İlk açık artırmayı 1 Şubat tarihinde yapacak olan Lamborghini, bu NFT projesi ile sürpriz olmayacağı üzere sadece ultra zengin kişilerin dikkatini çekiyor. Bu bağlamda açık artırmada milyon dolarlık fiyatların dönmesi bekleniyor.
Firma tarafından proje hakkında hazırlanan sayfaya buradan ulaşabilirsiniz. Halen bilmeyenler için NFT’nin Twitter tarafından verilen açılımı ise şöyle: “NFT’ler (Non-Fungible Tokens’ın kısaltması) bir blok zincirinde (herkesin erişebildiği bir dijital veritabanı) depolanan ve sahiplik kanıtı bulunan, sanat eseri gibi, benzersiz dijital öğelerdir.”