Lenovo, Formula 1 ile ortaklığını genişletiyor

11 Ekim 2024 10:11

Dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden olmayı sürdüren Lenovo, Formula 1 ile ortaklığını genişletiyor.

Bu konuda yapılan resmi açıklamada şunlar aktarıldı: “Lenovo, Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından onaylı, dünyanın en çok izlenen motor sporu olan Formula 1 ile ilk kez üç yıl önce başlattığını ortaklığını 2025 yarış sezonunda büyüterek sürdürüyor. F1’in Resmi Ortağı olarak başlayan bu süreç, yeni sezonda global teknoloji ortaklığına ilerledi. Lenovo’nun yan kuruluşu Motorola ise, F1’in global akıllı telefon ortağı oldu. Yeni anlaşma kapsamında Lenovo, F1’in pistlerdeki görünürlüğünü artırarak, markalarının premium algısını daha da güçlendirecek. Lenovo ve Motorola logoları, yarış pistlerinden F1’e ait tüm materyallere kadar geniş bir yelpazede yer alacak. Aynı zamanda, F1 Fan Zone’da düzenlenecek tüketici etkinlikleri ve F1 genel merkezinde gerçekleştirilecek çeşitli aktiviteler ile hayran deneyimi daha da zenginleşecek. Üç yıl önce başlayan iş birliği süresince Lenovo’nun marka algısı, özellikle motor sporları hayranları arasında büyük bir ivme kazandı. Nielsen analizlerine göre, Lenovo’nun F1 hayranları arasındaki algısı 2022 ile 2023 yılları arasında %56 oranında artış gösterdi.

Lenovo’nun F1’in global teknoloji ortağı olarak sunduğu çözümler pistteki operasyonlardan, F1’in genel merkezindeki dijital dönüşüm projelerine kadar geniş bir alanda kullanılacak. Yapay zeka destekli cihazlar ve ileri teknoloji çözümleri, hızın ve performansın kritik olduğu motor sporlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı. Lenovo, F1’in sürdürülebilirlik stratejisini desteklerken hem dijital dönüşüme hem de hayran deneyimlerinin iyileştirilmesine katkı sağlamaya devam edecek. Lenovo’nun global teknoloji çözümleri, F1’in yüksek tempolu dünyasında daha fazla rol oynarken şirket, motor sporlarının geleceğini şekillendirme vizyonunu da sürdürecek. Ayrıca, markanın pazarlama ve iletişim faaliyetleri F1 ile uyumlu bir şekilde ilerleyerek geniş kitlelere ulaşacak.

Lenovo Akıllı Cihazlar Grubu (IDG) Başkanı Luca Rossi bu güçlü iş birliği ile ilgili şunları söyledi; “F1 ile kazanan ortaklığımızı bir üst seviyeye çıkarmaktan büyük mutluluk ve heyecan duyuyoruz. 2025 sezonunda F1’in global ortağı ve global teknoloji ortağı olarak hem şirketin hem de Motorola’nın motor sporları hayranları arasındaki premium algısını daha da yükselteceğiz. Bu iş birliği, inovasyon ve performansa olan ortak bağlılığımızı bir kez daha kanıtlıyor.” F1 ile yapılan yeni anlaşma, markanın Innovation World etkinliğinde tanıttığı yapay zeka destekli PC çözümlerinin bir parçası olarak öne çıkıyor. 2025 sezonunda genişleyecek bu iş birliği hakkında daha fazla detay ise önümüzdeki dönemde açıklanacak.”

Lenovo ve Formula 1 adımı yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X

Paylaş