Büyük bir pay savaşının sürdüğü ortamda Lenovo da (biraz geç de olsa) tabletlerini duyurdu. Tabletlerini diyoruz çünkü Lenovo kişisel kullanım ve iş dünyasına özel olarak ayırdığı iki farklı tabletle pazara giriş yaptı. Daha renkli ve eğlenceli bir tablet olan IdeaPad Tablet K1 internet, film ve oyun gibi günlük ihtiyaçlara cevap vermeye yönelik bir tabletken, efsanevi ThinkPad’in adını taşıyan tablet daha ziyade iş dünyasına yönelik güvenlik, performans ve uyumluluk özellikleriyle öne çıkıyor.
IDEAPAD K1 TABLET
“Bir tablet ne kadar farklı tasarlanabilir” diyebilirsiniz, hakısınız ama söylemeliyiz ki IdeaPad de birçok rakibi gibi iPad’in tasarımından esinlenmiş. Ön yüzü, yan kısımdaki metal kullanımı ve yuvarlatılmış arka yüzeyi, iPad’i andırıyor. Tasarımın dışında ise pek fazla bir benzerlik yok. Tabletlere özel Android 3.1 işletim sistemiyle çalışan IdeaPad K1’de NVIDIA’nın çift çekirdekli Tegra 2 işlemcisi kullanılıyor. Alışık olduğumuz Wi-Fi ve Bluetooth gibi standart bağlantı arayüzlerine sahip. Ve yine son dönemde piyasaya çıkan tabletlerde görmeye alışık olduğumuz 1280×800 çözünürlüklü 10,1 inç büyüklüğünde bir ekranı var. Flash 10.3 desteğiyle gelen tablette 40’tan fazla uygulama ön yüklü olarak geliyor. Fotoğraf düzenleme, ofis ve oyun gibi işlevlere sahip bu uygulamalar kullanıcıların IdeaPad K1’i daha kolay ve eğlenceli bir şekilde kullanabilmesini sağlıyor. Kırmızı, beyaz, siyah deri gibi farklı arka kapak seçeneklerine sahip olan tabletin ön yüzünde 2, arka yüzünde ise 5 megapiksellik kameralar bulunuyor. Ağırlığı 740 gram olan tabletin Türkiye’de 500 dolar civarı bir fiyattan satılması bekleniyor.
THINKPAD TABLET
Piyasada birçok tablet mevcut ama bunların birçoğu iş dünyasında kullanıma uygun değil. Şirketlerin sunucularına erişemeyen bu tabletler işlerin verimli bir şekilde yürütülmesine engel oluyor. Bu alandaki eksikliği gören Lenovo da oldukça akıllıca bir hareketle kurumsal kullanıma yönelik ThinkPad tabletle kendini gösteriyor. ThinkPad diyince akla gelen güvenlik, dayanıklılık ve performans gibi kriterlere tablette de dikkat edilmiş. Opsiyonel çizim kalemi, standart boyutlu USB bağlantı noktası ve SD kart yuvası, harici projektör ve ekranlara bağlantı sağlayan miniHDMI bağlantısı ile optik TrackPoint’li opsiyonel kılıf/klavye bunun ispatı.
Kimlik hırsızlığı veya tabletin çalınması/kaybolması durumunda devre dışı kalmasını sağlayan Computrace özelliğinin yanı sıra Citrix, LanDesk, Zero Touch Deployment ve Good Technology de ThinkPad tablet tarafından destekleniyor. Bu sayede veri güvenliği ve güvenli e-posta yönetimi mümkün hale geliyor. ThinkPad tablet, şirketlere özel yazılım ve uygulamalarla yüklü olarak kullanılabiliyor. Bilgi işlem yöneticileri Lenovo Image Technology Center üzerinden tablet kullanan şirket personelinin kullanabileceği uygulamaları sınırlayabiliyor veya yalnızca onlara özel uygulama marketleri oluşturabiliyor. Bir çok aygıtı ve ağı birbirine bağlayabilen tablet, Good For Enterprise uygulaması ile aygıtlarına ve kurumsal e-posta hesaplarına ulaşmak için şirketin ağ şifresini kullanabiliyor. SD kart şifrelemesi özelliği de sunan ThinkPad tablet Lenovo’nun sunduğu 2 GB’lık bulut depolama alanından da yararlanabiliyor. Standart boy USB ve SD kart okuyucusu bulunan ThinkPad tablet, 1280×800 çözünürlük veren 10,1 inç büyüklüğünde, çizilmeye ve kırılmaya dayanıklı Gorilla Glass kaplı ekrana sahip. IPS ekranın görüş açısı 178 derece.
Her iki tablet de Lenovo’nun kendi uygulama mağazası Lenovo App Shop’a erişebiliyor. Lenovo kullanıcıları bu mağaza üzerinden tabletleri için geliştirilmiş çok çeşitli kategorilerdeki uygulamaları görüntüleyebiliyor. Lenovo App Shop, aynı zamanda şirketlerin günlük ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli kurumsal uygulamaları da destekliyor.