Lenovo IdeaPad Yoga 11 incelemesi

04 Nisan 2013 14:36


YOGA 11, TURUNCU RENKLİ KASASI VE İNCECİK GÖRÜNÜMÜYLE ÇEKİCİ BİR DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR. TABLETE DÖNÜŞEBİLEN DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLARLA İLGİLENİYORSANIZ ONUN NE KADAR ESNEK OLDUĞUNU, MALZEME KALİTESİNİ VE İŞLETİM SİSTEMİNİ GÖRMEDEN KARAR VERMEYİN

Lenovo IdeaPad Yoga 11’le tanıştığımız günlerin üzerinden bir yıl geçti. O bir yıllık süre içinde Windows 8 ve RT kesinlik kazandı, kullanıldı, test edildi; klavyesi çıkan ya da kayarak açılarak tablete dönüşen tarzda hibrit ürün popülasyonu arttı; çoğalan örnekler Yoga’nın varlığını neredeyse unutturdu. Neyse ki hakkında olumsuz tek bir kelime bile edilmeyecek kasa tasarımı ve malzeme kalitesi hafızamızı hemen tazeledi. Windows RT’li olduğunu idrak edene kadar geçen sürede heyecanımız halen doruktaydı.

DERİ DOKUNUŞU
Lenovo IdeaPad Yoga, 1,25 kg ağırlık ve 15,6 mm incelikle son kullanıcının yanında rahat taşıyabileceği kadar hafif ve küçük. Menteşelerin yapısı sayesinde ekran tamamen arkaya katlanabiliyor. 360 derece dönen gövde ile dizüstü bilgisayar, saniyeler içinde 11,6 inçlik bir tablete dönüşüyor. Zaten cihaz, Yoga ismini de buradan alıyor. Bilek bölgesinde yüzey deriyle kaplı. Suni deri de olsa görünüme kesinlikle olumlu katlı yapıyor ve tablet bilgisayara premium bir hava veriyor. Kapak ve klavye de bunu destekler nitelikte. Bilek bölgesinin bir özelliği daha var. Klavyeyi çerçeveleyen alan deri kaplı. Bu sayede cihazı tablet formuna çevirip bir yüzeye koyduğunuz zaman klavye, çukurda kaldığı için hiç zarar görmüyor. Sol yanında kulaklık girişi, USB 2.0, HDMI ve ses kontrolleri bulunuyor. Sağ yanda normalden daha ince olması için bu şekilde tasarlandığını düşündüğümüz USB girişini andıran bir adaptör girişi bulunuyor. Onun yanında ikinci bir USB 2.0 girişi var ve bir de ekran döndürme kilidi yerleştirilmiş. Ömrü boyunca dönmek zorunda olacak menteşeler, kullanan kişiyi sapasağlam olduğuna ikna ediyor. Hangi açıda bırakırsanız Yoga, öyle duruyor. Esnemiyor, sallanmıyor, tam 360 derece açılmış haldeyken de arka kapaktan kesinlikle ayrılmıyor. Elimizde ataşlarla gerçekleştirdiğimiz bilimsel araştırmalar sonucu bu iki yüzeyin birbirine gizli mıknatıslarla tutunduğunu fark ettik.

AYRILMAYAN KLAVYELİ TABLET
Lenovo’nun IdeaPad Yoga’sının iki versiyonu var. 13,3 inç ve 11,6 inç olmak üzere iki boyutta ve iki farklı sistemle çalışan versiyonlar. 11 inçlik Yoga, ARM tabanlı işlemciye sahip bir modelken, 13 inçlik Yoga’da x86 tabanlı işlemciyle çalışan bir sistem ve tam kapasite çalışan bir Windows 8’le karşımıza çıkıyor. Saniyeler içinde bir dizüstü bilgisayara dönüşen Yoga, Windows 8 ve Windows 8 Pro işlemcili modeliyle kesinlikle çok başarılı görünüyor. Tabii ki bu durumda ağırlık ve ölçülerde minik bir oynama da oluyor. Bizim incelediğimiz Yoga, 11,6 inç ekranlı ve Windows RT’li olan modeldi. Turuncu rengiyle göz alan, malzeme kalitesiyle kendine hayran bırakan ve sağlamlık hissiyle insanı geri dönülmez biçimde ikna eden Yoga, işletim sistemi ile biraz hayal kırıklığı yaşatmıyor değil. Çünkü bildiğiniz gibi Windows RT, sadece Windows Store’dan indirilen uygulamaları çalıştıran, diğer PC yazılımlarınız kurmanıza ve yüklemenize izin vermeyen bir sistem. Ona dizüstü bilgisayar değil de tablet gibi bakarsak ortada hiçbir problem kalmıyor çünkü performansıyla kullanıcıyı tatmin edebiliyor ancak o zaman da klavyenin gereksizliğine dikkatimiz kayıyor.

Sayfa: 1 2 3 4

Paylaş