reklamı kapat

POPÜLER

Lenovo Vibe Shot incelemesi

lenovo-smartphone-vibe-shot-grey-front-21

DENGELİ PERFORMANS

Bu farklı tasarımı iyice benimsedikten sonra artık güç tuşuna basıp telefonu kurcalamaya başlayabiliriz. Lenovo Vibe Shot’ın Full HD çözünürlüklü 5 inçlik IPS ekranı renk doğruluğu ve canlılığı açısından oldukça başarılı. Ancak açı konusunda sıkıntıları olduğu bir gerçek. Işığı yansıtmaya meyilli olan telefona geniş açılardan bakmak her zaman güzel sonuçlar vermiyor.

Android Lollipop sürümünü alıştığımız Vibe arayüzüyle harmanlayan Lenovo, yine son derece kolay kullanışlı bir cihaz çıkarmış. İkinci bir uygulama ekranının (app drawer) olmaması, kişiselleştirilebilen arayüz, iOS benzeri uygulama kısayolları ve widget’lar kullanımı kolaylaştıran detaylardan. Telefon Lenovo imzalı birçok önyüklü uygulamayla gelse de bu uygulamarı silip hafızayı iyice rahatlatmak mümkün. 32 GB’lık dahili hafıza gayet yeterli olsa da.

lenovo-smartphone-vibe-shot-grey-front-back-15
Lenovo hafıza konusunda olduğu kadar RAM konusunda da cömert davranmış. 3 GB RAM’le desteklenen Vibe Shot, gücünü 1,7 GHz hızında çalışan 64 bit destekli ve 8 çekirdekli Snapdragon 615 işlemciden alıyor. Snapdragon 800 olabilir miydi acaba, soruları telefonun hem fiyatını hem de günlük kullanımı düşününce bertaraf oluyor. Yüksek performans gerektiren oyunları veya uygulamaları sorunsuz ve lag’sız bir şekilde çalıştıran Vibe Shot bu esnada biraz ısınma yapıyor. Uygulama geçişlerinde ve çoklu görevlerde de donma, takılma, kasma gibi herhangi bir arıza problem söz konusu değil.

Her zaman çok şey ifade etmese de telefonun AnTuTu benchmark uygulamasından 36313 puan, Geekbench uygulamasından ise tek çekirdekte 716 puan, çok çekirdekte ise 2593 puan aldığını belirtelim. Tüm bu performans ve özellikler 2900 mAh kapasiteli bir pille destekleniyor. Ekran parlaklığı sondayken bile bir günü rahatlıkla çıkaran telefon, otomatik ayarda bir buçuk güne kadar çıkıyor.