“GERÇEK 8 ÇEKİRDEK”
Orta segmentin yavaş yavaş 4 çekirdeği terk edip yerini 8 çekirdekli telefonlara bıraktığı piyasada, Vibe X2 de MediaTek’in iddialı True8Core çipsetiyle geliyor. Yeni nesil MT6595M mimarisi üzerine kurulan telefon, yüksek performans isteyen uygulamalarda dört çekirdekli 2,0 GHz Cortex-A17, düşük performans gerektiren işlerde ise dört çekirdekli 1,7 GHz Cortex-A7 çekirdeğini kullanıyor. Merkezi işlem birimine PowerVR G600 grafik işlemcisi eşlik edince, Vibe X2 performans anlamında rakiplerinden geri kalmıyor.
AnTuTu (48.522 puan) ve Geekbench’te (tek çekirdekte 1031 puan çoklu çekirdekte 3609 puan) elde ettiği skorlarla, aynı işlemci mimarisini kullanan rakibi Meizu MX4’le çok yakın bir grafik çiziyor. Yüksek performanslı uygulama ve oyunların üstesinden rahatlıkla gelen telefon, üstelik bu sırada MX4’ün aksine rahatsız edici bir ısınmaya da yol açmıyor. Ancak bu noktada telefonun en büyük dezavantajı, 2.300 mAh kapasiteli pili. Lenovo’nun başarılı bir performans sunan telefonunu daha yüksek kapasiteli bir pille desteklememesi üzücü.
Telefonun kamerasına gelecek olursak Vibe X2 bu noktada ne mükemmel ne de vasatın altında bir performansa sahip. 13 megapiksellik ana kamerası iyi ışıklandırılmış ortamda gayet iyi sonuçlar verse de düşük ışık koşullarında vasatı aşamıyor. 5 megapiksellik ön kamera ise selfie çekimleri için yeterli. Kamerayı kullanırken HDR ve otomotik modlar arasında geçiş yapmak ve Lenovo’nun sunduğu özel efekt ve filtreleri kullanmak da son derece kolay. Sonuç olarak normal şartlar altında dengeli bir fiyat-performans oranına sahip olan Vibe X2, pazar payı konusunda daha “sabırsız” davranan rakibi Meizu’nun 999 TL’lik MX4 modelini hesaba katınca, kullanıcının kafasını karıştıran bir fiyatla geliyor. Vibe X2 aradaki bu fiyat farkını daha işlevsel yapısı ve yenilikçi tasarımıyla kapatmaya çalışarak mevcut pazarda ciddi bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.