ÇEVİR ÇEVİR KULLAN
Gelelim cihazın dönüştürülebilir özelliklerine. Yoga 3 Pro, dört ana kullanım şekli sunuyor: Dizüstü bilgisayar, Tablet, Stand ve Çadır. Dizüstü bilgisayar modunu hepimiz biliyoruz ancak konusu açılmışken klavyeden bahsedelim. Lenovo, Ultrabook’a bir dizi farklı özellik ekleyeceğim derken cihazın asıl amacını unutmamış. Yoga 3 Pro birbirinden farklı eğlenceli kullanım şekilleri sunsa da biz en çok dizüstü modunu sevdik. Zira klavye yerleşimi ve tuş yapısı o kadar rahat ve kullanışlı ki sürekli bir şeyler yazmak isteyebilirsiniz. Üstelik kullanıcıya ekstra konfor sağlayan bileklerin denk geldiği kısım da epey geniş tutulmuş.
Tablet kullanımı bu tip hibrit cihazlarda uyumluluk, ağırlık ve kalınlık gibi etkenlere bağlı olarak zordur genelde ancak gerek Yoga 3 Pro’nun Windows uygulamalarıyla olan tam uyumu gerek ince ve hafif yapısı sayesinde bu anlamda hiçbir zorluk yaşamadık.
En kullanışlı modlardan biri de çadır modu. Film, dizi izleme keyfini ikiye katlayan bu mod, kullandığınız yerde ekstra alan açtığı için de oldukça kullanışlı. Stand modu da çadır moduna benzer nitelikte. Bu iki modu özellikle yatarken kullanmak epey rahat. Tüm bu kullanışlı özellikleri kullanırken Yoga 3 Pro bize teknik anlamda neler sunuyor, biraz da ona bakalım.
Cihazın 13 inçlik ekranından aldığımız çözünürlük değeri 3200×1800 piksel. Bu değer 300 nit parlaklıkla birleşince ortaya başarılı görüntüler çıkıyor. IPS panel sayesinde farklı görüş açılarından da aynı kaliteyi almak mümkün. Ancak aynı şeyi cihazı dışarıda kullanırken söyleyemeyiz. Gün ışığında ekranın yansıma yaptığı bir gerçek. Yoga 3 Pro ses anlamında da maalesef yetersiz kalıyor. JBL hoparlörler şirketin tablet modelinde olduğu kadar güçlü değil.