İçerik ve görüntü kalitesinde de LG 360 VR’ın zayıf noktaları olsa da bu, aslında tüm sektörü ilgilendiren bir sorun. YouTube 360‘taki videoların çözünürlüklerinden tutun da LG 360 VR’ın kendi ana ekran uygulaması Jaunt‘taki içerik seçeneklerine kadar tüm sanal gerçeklik videolarında bariz bir düşük çözünürlük sorunu var. Bunun yanı sıra LG, sanal gerçeklik gözlüğünün Google Cardboard uygulamaları ile uyumlu olduğunu söylüyor fakat biz tüm çabalarımıza rağmen tek bir uygulamayı bile bu gözlükle çalıştıramadık. Uyumluluk geldiğinde bu incelemeyi güncelleyeceğiz fakat o zamana kadar LG 360 VR’la sadece, cihazın ana ekran uygulaması olan ve birtakım video içerikler sunan Jaunt’a ve YouTube 360’a ulaşabilirsiniz. Elbette cihazda yüklü olan 360 derece fotoğraf ve videoları da görüntülemek mümkün.
LG’NİN SANAL GERÇEKLİK KAMERASI 360 CAM’LE ÇEKTİĞİNİZ MEDYA DOSYALARINI LG G5’E İNDİRİRSENİZ SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜ ÜZERİNDEN BU DOSYALARI SEÇİP İZLEYEBİLİRSİNİZ.
Aslında gözlüğün en iyi yaptığı şey de bu. Kendi anı videolarınızı izleyip, tekrar yaşıyormuş gibi o ana geri dönebilirsiniz. Elimizdeki verilere bakılırsa 360 VR’ın durumu pek parlak görünmüyor. Oculus’un içerik mağazasına ulaşılabilen Samsung’un sanal gerçeklik gözlüğünün yanında LG, içerik anlamında çok zayıf. Üst ve alttan ışık girmesine sebep olan tasarımı yüzünden kullanıcı sanal gerçekliği hakkıyla tadamıyor. Merceklerin netliğini ayarlamak son derece zahmetli. Telefon ekranından kontrol ve kulaklık girişi için iki alternatif olması, zarif taşıma kutusu, LG 360 CAM’le yaptığınız tüm çekimleri izleyebilmek cihazın artılarından.