LG G Pad 8.3 incelemesi

14 Ocak 2014 23:17


AKILLI TELEFONLARLA YARIŞIYOR
LG’nin yeni nesil tabletinde 2 GB RAM bulunuyor. Depolama alanı 16 GB. microSD kartlarla sayesinde depolama alanını 64 GB daha artırabiliyorsunuz. G Pad 8.3’un kaportasının altında Qualcomm’un Snapdragon 600 işlemcisi yatıyor. 1.7 GHz frekansında çalışan dört çekirdekli Krait merkez işlem birimi ile Adreno 320 grafik işlem birimine ev sahipliği yapan işlemci, yoğun güç gerektiren uygulamalar ve çoklu işlemlerde yüksek performans gösteriyor. Snapdragon 600, günlük kullanımda oldukça tatmin edici. Uygulamalardan aldığımız sonuçlar sırasıyla şöyle: 3DMark Ice Storm Extreme 6370, 3DMark Ice Storm Unlimited 9617, Quadrant 11.728, AnTuTu X 20.218, Geekbench 3 tek çekirdek 636, Geekbench 3 çoklu çekirdek 1911, Vellamo HTML5 2492, Vellamo Metal 744. Tablette 4.600 mAh gücünde bir pil bulunuyor.

Günlük kullanımda bizi üç gün kadar idare etmeyi başaran pil, AnTuTu Tester uygulaması içindeki pil testinde ise 650 puan aldı ve yüzde 80 kapasitesine 3,5 saatte harcadı. Akıllı telefonlar kadar mobil olmadıkları için genele tabletlerde kameralara pek önem verilmez. Ancak G Pad’in 5 megapiksel çözünürlüğündeki kamerasını bir istisna olarak değerlendirebiliriz.

LG G Pad 8.3’ün kamerasının artısı LG’nin akıllı telefonlarında da gördüğümüz arayüzün aynını kullanıyor oluşu. Parlaklık, odak, ISO, beyaz dengesi, renk efekti gibi ayarlara müdahale edebileceğiniz arayüz, sesli fotoğraf çekmenize de imkan tanıyor. Çözünürülüğü düşük olmasına rağmen fotoğraflar keskin ve detaylı. Saniyede 30 kare hızında Full HD çözünürlükte yaptığımız kayıtlar ise fotoğraflara nazaran daha grenli.

PEK MARİFETLİ
LG, daha önce akıllı telefonlarında da kullandığı ve kullanıcıların beğenerek kullandığı birçok uygulama ve fonksiyonu tablete de taşımış ve gerçekten iyi bir iş çıkarmış. QSlide en çok işe yarayan uygulamalardan biri. Uyumlu uygulamalardan herhangi birini açıp sağ üst köşedeki QSlide ikonuna dokunduğunuzda ayrı bir pencere açılıyor. Bu pencereyi ekran üzerinde istediğiniz yere taşıyabiliyor ve yeniden boyutlandırabiliyorsunuz. Hatta penceresinin görünürlüğünü azaltıp şeffaf hale getirebiliyorsunuz.

Yeni uygulamalardan biri olan Q Pair, tableti akıllı telefonlarla eşleştirmeye yarıyor. Bunun içinde Q Pair uygulaması yüklü Android 4.1 ve üzeri bir sürüm işletim sistemi kullanan bir akıllı telefona sahip olmanız yeterli. Her iki cihazda da uygulamayı açıp eşleştirme yaptıktan sonra akıllı telefonunuza gelen çağrılara G Pad 8.3 üzerinden yanıt (ne yazık ki sesli görüşme yapamıyorsunuz, yalnızca mesajla reddet veya reddet seçeneklerini kullanabiliyorsunuz) verebiliyorsunuz.

Aynı şekilde SMS bildirimleri de tabletinizin ekranına düşüyor ve tabletinizden SMS’lere doğrudan yanıt verebiliyorsunuz. Q Remote uygulaması ise, tabletiniz yanınızdayken uzaktan kumandalara olan ihtiyacınızı ortadan kaldırıyor. Uygulama içinde tanımlı binlerce cihaz arasından kumandanızı seçebileceğinizi gibi, kızılötesi ile çalışan herhangi bir kumandayı da tabletinize tanıtabiliyorsunuz.

Çoklu Kullanıcı fonksiyonu, sizin dışınızda tableti kullanacak birden çok kişi için misafir hesabı oluşturmanızı sağlıyor. Farklı bir ekran kilitleriyle açılan bu hesaplarda erişilebilecek tüm uygulama ve ayarları belirleyebiliyorsunuz. Böylece başkalarının görmesini, kullanmasını istemediğiniz her türlü dokümanı ve uygulamayı gizleyebiliyorsunuz. Ekrana baktığınız sürece ekranı açık tutma ve video izlerken kafanızı ekrandan çevirdiğinizde videoyu duraklatma yeteneklerine de sahip olan G Pad 8.3, Q Voice uygulamasıyla da gelişmiş bir sesli asistan hizmeti veriyor. Android 4.2.2 sürümünü kullanan LG G Pad 8.3’ün, 4.4 KitKat güncellemesini de alması bekleniyor.

Sayfa: 1 2 3 4 5

Paylaş