Geçtiğimiz günlerde teknik detayları ortaya çıkan LG‘nin yeni amiral gemisi G3, dünya çapındaki belli başlı şehirlerde düzenlenen etkinliklerle resmi olarak tanıtıldı. Bu şehirlerden biri de İstanbul’du. Grand Tarabya Oteli’nde EMEA bölgesinden gelen yabancı basın mensuplarının da katılımıyla gerçekleşen etkinliğin sunuculuğunu Ece Sükan üstlendi. “Akıllı sadelik” sloganıyla lanse edilen telefonun tüm önemli özelliklerinin anlatıldığı sunumun ardından deneyim alanı katılımcılara açıldı ve biz de G3’le tanışma fırsatı bulduk.
Haziran ayının sonlarına doğru ülkemizde satışa sunulması beklenen telefon 2 ve 3 GB RAM’e sahip iki farklı modelle gelecek. Qualcomm’un Snapdragon 801 yongasını kullanan G3, 2,5 GHz hızında çalışan dört çekirdekli bir merkezi işlem birimine ve Adreno 330 grafik işlem birimine sahip.
G3’ü rakiplerinden ayıran özelliklerin başında 2560×1440 piksellik Quad HD ekranı geliyor. Bu ekranın piksel yoğunluğu değeri 538 ppi. Hem renk hem de parlaklık olarak üst seviyedeki ekran, sahip olduğu özel teknolojiler sayesinde pil tüketimini de artırmıyor. Telefonda G2’deki gibi 3000mAh’lik bir pil bulunuyor. G2’nin aksine G3’ün arka kapağı çıkabiliyor ve bu sayede telefonun pili değiştirilebiliyor.
LG’nin G3’ün bir diğer yeniliği ise 13 megapiksellik kamerası. G2’nin 13 megapiksellik kamerasının elden geçirlmiş bir versiyonu olarak değerlendirilebilecek bu kamerada yeni bir optik görüntü sabitleme teknolojisi ve lazer otomatik odaklama sistemi yer alıyor. Devrim niteliğinde bir yenilik olarak lanse edilen lazerli otomatik odaklama sisteminde, kameranın hemen yanındaki bir noktadan çekmek istediğiniz objelerin üzerine bir lazer ışını gönderiliyor ve bu sayede anlık olarak otomatik odaklama gerçekleşiyor. LG bunu yanlızca sözde de bırakmamış. Kamera gerçekten şaşırtan bir hızda otomatik odaklama yapıyor. Ortaya çıkan fotoğraflar da kamerada gelişme olduğunu gösteriyor. Detaylı bir karşılaştırma için test ürününün elimize ulaşması gerek, ancak aşağıda yer alan ve G3’le çekilmiş fotoğraflara göz atarak kameranın performansı hakkında bir fikir edinebilirsiniz.
G2’de de yer alan arka yüzdeki düğmeler G3’te elden geçirilmiş ve çok daha konforlu ve estetik olmuş. LG tasarıma da büyük önem vermiş. Telefonun gövdesi fırçalanmış metal gibi görünen plastik malzemeden yapılmış; verdiği his gerçekten çok güzel. LG ekibini G3’ün tasarımı ve malzeme tercihlerinden ötürü kutlamak gerek. Telefonun arka yüzünde 1 watt gücünde bir hoparlör bulunuyor. Ekran büyüklüğü 5,5 inç olmasına rağmen 5,2 inçlik ekrana sahip olan G2’den birkaç milimetre daha büyük. Bu da daralan çerçeve ile mümkün olmuş.
LG arayüzde de sadeleşmeye gitmiş. Diğer bütün büyük üreticilerin yeni modellerinde olduğu gibi ilk olarak iOS 7’yle hayatımıza giren sadeleşmiş, iki boyutlu ikonlar ve daha sade fontlar dikkat çekiyor. Telefonda üç farklı akıllı özellik bulunuyor. Yeni akıllı klavyenin boyutu değiştirilebiliyor ve öğrenme altyapısı sayesinde yazmayı hızlandırıyor. Akıllı bildirim ise farklı durumlarda ekrandaki widget üzerinden sizi bilgilendiriyor. Çok sık görüşme yaptığınız bir numarayı rehberinize eklemeyi isteyip istemediğinizi soruyor ya da hava yağmurlu görünüyorsa sabah şemsiye almanız için sizi uyarıyor. Akıllı güvenliğin temelinde ise Knock Code olarak geçen ve ekranın belirlediğiniz bölgelerine yapacağınız belli sıradaki dokunuşlarla telefonun tuş kilidinden çıkmasını sağlayan teknoloji yatıyor.
QuickCircle adını taşıyan yeni kılıf, daire şeklindeki penceresiyle alışık olduğumuz kılıflardan ayrılıyor. Kılıf kapalıyken ekran üzerinde dairesel bir arayüz görünüyor.
Birçok yeni nesil telefon gibi G3 de özel bir sağlık uygulamasıyla geliyor. LG Health, LG’nin akıllı bilekliği ve yakın zaman içinde piyasada olacak G Watch’u ile de uyumlu.
Kolay bir şekilde ekranı ikiye bölerek farklı uygulamaları çalıştırabiliyorsunuz.
AnTuTu Benchbark uygulamasından G3’ün aldığı puan 27.519 oldu.
G3, 3DMark Benchmark uygulamasının Ice Storm Unlimited modunda 14.693 puan almayı başardı.
LG G3 İLE ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLAR