reklamı kapat

POPÜLER

LG G6 incelemesi

 - Güncelleme: 28 Ekim 2017 00:21

ENFES KAMERA

LG’nin kullanmayı en çok sevdiğimiz özelliklerinden biri kamera yetenekleri. Gerek arayüzü gerek performansıyla kamera G6’da da bizi bir kez daha yüz üstü bırakmıyor. Her biri 13 megapiksel çözünürlük sunan çift arka kamerayla gelen cihazın arka kameralarından biri f1.8 diyafram açıklığına ve 71 derece görüş açısına sahip. Diğeri ise f2.4 diyafram açıklığı ve 125 derece geniş açıyla geliyor. Ekran büyüyünce kamerayı kullanmak da daha bir keyifli olmuş. V20 kullanıcılarının ikinci ekranda kullandıkları seçimler burada yine neredeyse aynı konumda diyebiliriz. Geniş ekranda kamera kontrolü daha rahat sağlanırken deneyim de artmış. G6’nın kamerasında ise arayüz ve kullanım kolaylığı dışında pek bir değişim ve gelişim yok. Gerçeğe yakın renkler yakalayabileceğiniz kamera hemen her kullanıcıyı memnun edecek düzeyde kareler çekiyor. Özellikle dikkat etmeni gereken ise düşük ışıkta çekim yaparken kullanacağınız çekim açısı. Şöyle ki 71 derecelik f1.8 lens, 125 derecelik f2.4’lük lensten daha çok ışık alacağı için, düşük ışık koşullarında dar açıyla daha kaliteli ve aydınlık fotoğraflar çekebilirsiniz. Farklı çekim modlarıyla da kamerayı geliştiren LG, bir de Yiyecek Modu eklemiş. Ancak bu modda sadece White Balance ayarının basit bir şekilde yapılabildiğini belirtelim. Dar açı ve geniş açı arasındaki geçiş ise her zamanki gibi tek tuşla çekim sırasında rahatlıkla gerçekleştirilebiliyor. Kapsadığı alan ise takdire şayan. Özellikle manzara fotoğraflarına meraklıysanız geniş açı adeta bir nimet.


5 megapiksel çözünürlük sunan ön kamera ise ufaktan rakiplerinin gerisinde kalmış durumda. f2.2 diyafram açıklığına sahip ön kamerada da geniş açı opsiyonu var ancak G6, ikinci bir kameranın aksine onu dijital olarak hallediyor. Ön kameranın daha çok gelişmesini umduğumuz cihazda beklentiler rakiplerine kıyasla aşağıda kalsa da G6’nın ön kamerasının çoğu kullanıcıyı memnun edeceğini söyleyebiliriz. Tabii ön kamerada düşük ışık koşullarında f1.8’lik lensin performansını beklemek yanlış olur. Ancak ön kamera için ekran flaşı barındıran G6’da düşük ışık koşullarında selfie çekimi de sorun olmaktan çıkıyor.

Çekim yöntemlerinden en çok dikkatimizi çeken ise Kare format çekim oldu. Kare simgesine tıklayıp bu moda geçebileceğiniz gibi ana sayfa üstünde yer alan Kare Kamera uygulamasından da geçiş yapabilirsiniz.

Bu çekim yönteminin kendi içinde alt çekim modları bulunuyor. Örneğin Klavuzlu Çekim modunda ekrana çekmek istediğiniz fotoğrafın aynısı hafif saydam olarak yansıtılıyor. Siz de aynı kareyi tekrar etmeye çalışıyorsunuz. Saydamlığı da ayarlayabiliyorsunuz tabii. Kare formatta yer alan diğer çekim modları ise sırasıyla Şipşak çekim, Izgaralı çekim ve Uygun çekim. Şipşak çekimde çektiğiniz fotoğraf direkt olarak ekranda ön izleme şeklinde yer alıyor. Izgaralı çekim ise dörtlü kolaj çekimler yapmanızı sağlıyor. Uygun çekimde ise ikiye bölünmüş ekranda sırasıyla bir ön bir de arka kameradan fotoğraf çekip tek bir kare yakalayabiliyorsunuz. Ön kameranın tonlama ve aydınlatmanın yanı sıra sunduğu filtreler de oldukça geniş. Ancak Snapchat benzeri filtreler G6’da yer almıyor.

LG G6’nın arka kamerası aynı zamanda UHD çekimler de yapabiliyor ancak bu video çekimlerin 16:9 formatta olduğunu belirtelim. 18:9 formatta Full HD videolar çeken arka kameranın Full HD videoları 60 fps’de kaydedebilmesi içinse yine 16:9 formata döndürmeniz şart.

Toparlayacak olursak, LG G6 geniş ekranı, pil yönetimi ve iddialı kamerasıyla öne çıkan bir model olmayı başarıyor. Ancak performans konusunda kafamızda birtakım soru işaretleri oluşmadı desek, yalan olur.

DEVAMI ▼