reklamı kapat

POPÜLER

LG Optimus G Pro incelemesi

LG Optimus G Pro

EKRANI MÜKEMMEL
LG G Pro’nun yüksek performansının temelini Qualcomm’un Snapdragon 600 işlemcisi oluşturuyor. Dört çekirdekli bu işlemci 1,7 GHz hızında çalışan bir merkez işlem birimine sahip. Görüntü işlem birimi ise Adreno 320. Bu ikilinin birlikteliği günlük işlemler için fazlasıyla yeterli bir performans sağlıyor. Yaptığımız benchmark testleri de bunu doğruluyor. G Pro, kendinden sonra piyasaya çıkan üst seviye akıllı telefonların hemen ardından onları takip ediyor. Telefonun 3DMark (Ice Storm Extreme) testi puanı 4760, AnTuTu puanı 19102, Quadrant puanı ise 8585. Puanların yüksekliği kullanıcı deneyiminin de iyi olmasını beraberinde getiriyor tabii ki. Uygulamaları açmak, uygulamalar arası geçişler, yüksek çözünürlüklü videolar telefonu neredeyse hiç zorlamıyor ve telefon her komutunuza anlık tepkiler veriyor.

Fazla zorlayıcı işlemlerde, özellikle de yüksek grafik öğelere sahip oyunlarda telefonun arka alt kısmı biraz ısınıyor ancak bu ısınma rahatsızlık verecek seviyede değil. 2 GB RAM’e sahip telefonun dahili hafıza seçenekleri 16 ve 32 GB. Hafıza kartlarıyla hafızanın boyutunu 64 GB daha artırmanız da mümkün. G Pro’nun 5,5 inç büyüklüğündeki ekranı True Full HD IPS teknolojili. AMOLED ekranlara göre çok daha doğru renkler veren bu ekran, 401 ppi piksel yoğunluğu değerine sahip.

13 megapiksel çözünürlüğündeki kamera da G Pro’nun artılarından. Renk tutarlılığı çok yüksek ve fotoğrafların keskinliği üst seviyede. Yalnızca yetersiz ışık koşullarında biraz detay kaybı ve kirlilik göze çarpıyor. Otomatik odaklaması oldukça hızlı kamera HDR, panorama, çoklu çekim (art arda 20 kare) ve güzelleştiren resim gibi modlara sahip. Ancak öne çıkan iki farklı mod daha var. Bunlardan ilki olan VR panorama, sağdan sola veya yukarıdan aşağı panorama çekimlerini 360 derecelik bir forma sokuyor. Kendi ekseniniz etrafında dönerek, ekranda beliren alanlara kamerayı doğrultarak çepeçevre bir panorama fotoğraf elde edebiliyorsunuz. Ancak bu fotoğrafları çekerken etrafta hareketli bir obje olmaması ve bulunduğunuz yerden hiç hareket etmemeniz oldukça önemli. Hatta tripod kullanmanız çok daha faydalı olur. Öne çıkan diğer mod ise çift kamera. Aynı anda hem ön hem de arka kameranın görüntüsünü ekrana getiren bu modda, her türlü çekime kendinizi de ekleyebiliyorsunuz. Ön kamera penceresinin boyutunu ayarlayabiliyor ve ekranda istediğiniz yere kaydırabiliyorsunuz.

BAŞKA YERDE YOK
G Pro, donanımsal yeteneklerinin haricinde kullanıcı arayüzü ve yazılımsal yenilikleriyle de dikkat çekmeyi başarıyor. LG mühendisleri boş oturmamış ve Android işletim sistemi üzerinde işe yarar birçok geliştirme yapmış. LG’ye has Qslide 2.0, video izleme ekranını PIP benzeri bir sistemle ikinci bir ekran olarak ana ekran üzerine bindiriyor. Video penceresini ekranın istediğiniz yerine yerleştirebiliyor ve boyutunu ayarlayabiliyorsunuz. Pencereyi transparan da yapabiliyorsunuz. Oynayan videoya aynı bir fotoğraf gibi çimdik hareketiyle yakınlaştırma da yapabiliyorsunuz.

Kişiselleştirmeye fazlasıyla önem veren LG, dört hazır tema sunuyor. Arka planlarını değiştirebildiğiniz temaların ikonlarını da tek tek değiştirebiliyorsunuz. İsterseniz ikonları yerine küçük fotoğraflar atayabiliyorsunuz. Eski cihazlarda da karşımıza çıkan Quick Translator, telefonun kamerası aracılığıyla kolay ve hızlı şekilde çeviri yapmanızı sağlıyor. Kamerayı yabancı dildeki herhangi bir yazıya doğrultmanız yeterli. Çevrim içi kullanımda çevirileri Google üzerinden yapan servisi internet olmadan da kullanmak istiyorsanız sözlüklerinden satın almanız şart.

Kısayol düğmesiyle kolayca ulaşabileceğiniz Defter uygulaması fotoğraflar ekleyip notlar alabileceğiniz, üzerine çizimler ekleyebileceğiniz bir not defteri niteliğinde. Hazırladığınız notları pdf olarak çıktı almanıza da izin veriyor. QuickRemote sayesinde de evinizdeki uzaktan kumandalı birçok elektronik ürünü G Pro ile kontrol edebiliyorsunuz.

İLGİLİ HABERLER