SIRRI KAMERADA
LG V10’u havalı kılan tek şey ikinci ekran değil. Kamera özelliklerinin ön plana çıktığı cihaz, zaten bir bakışta bunu gösteriyor. Ana kamera performansına geleceğiz ancak öncelikle şu ikili ön kameranın marifetlerine değinelim. LG selfie işini oldukça ciddiye almış olacak ki kullanıcıları yazılımla veya selfie çubuklarıyla daha fazla uğraştırmak istememiş. Biri 80 derece diğeri 120 derece olmak üzere iki farklı görüş açısı sunan 5 megapiksellik kamerayla grup ve tekil selfie çekimlerini birbirinden tamamen ayırmış. Çekim sırasında selfie’nin grup mu yoksa tek mi olduğunu belirleyebiliyor ve kameralar arasında oldukça hızlı bir şekilde geçiş yapabiliyorsunuz. Grup selfie’lerinde önde duran kişinin diğerlerine nazaran daha kötü çıkması da bu şekilde bir parça engellenmiş. Oldukça başarılı bulduğumuz 120 derecelik ikinci kamera geniş alan konusunda bizi tatmin etti. Ancak ön kamera hala renkleri bir parça soluk çıkarıyor. Bu her ne kadar can sıkıcı bir detay olsa da fotoğrafı çektikten sonra düzenleme kısmından yüzünüze aslında sahip olduğu rengi geri getirebiliyorsunuz zira düzenleme ekranında filtrelerin yanı sıra çeşitli ince ayarlar da mevcut.
f/1.8 diyafram aralığına sahip 16 megapiksel çözünürlük sunan arka kamera ise fotoğraf konusunda LG G4 ile aynı özelliklere sahip. LG G4’te bizden tam puan alan kamera, V10’da da aynı başarıyı sürdürüyor. Tıpkı G4’te olduğu gibi RAW formatında da çekim yapabilen arka kamerayı adeta bir fotoğraf makinesi gibi kullanmak mümkün. LG V10’u G4’ten ayıran en önemli fark ise video alanında ortaya çıkıyor. Bu noktada LG, trendleri ne kadar iyi takip ettiğini gösteriyor.
Samsung Galaxy S6 edge+’ın kamerasını günümüz trendlerini takip ettiği için överken elbette karşımıza V10 gibi bir cihazın çıkacağınız bilmiyorduk. Son dönemde artan YouTube kullanımıyla, gerek Vlog olsun gerek standart çekimler olsun, amatör yayıncıları kurtaracak iki üç akıllı telefondan biri LG V10 desek yanılmış olmayız. Bugüne kadar pek çok cihaz için “gelişmiş video yeteneklerine sahip” dedik ancak V10 bu cümlenin hakkını tamamen veriyor. 4K çekimler yapabilen V10 çekim kadrajı için farklı farklı seçenekler sunarken gelişmiş manuel moduyla da kendine hayran bırakıyor. Kameranın manuel modunu G4’te de oldukça övmüştük ancak V10 bunu bir seviye daha yukarı taşımış. Alışması biraz zaman alsa da ince ayarlar yapabileceğiniz manuel modda bir de mikrofon kontrolü özelliği eklenmiş. Üç farklı mikrofona sahip olan V10, cihazın önündeki ve arkasında sesleri kaydeden iki mikrofon arasındaki ayarı çekim sırasında yapmanızı mümkün kılıyor. Böylelikle bir görüntü çekerken o görüntüyle ilgili konuşmanız gerektiğinde kendi sesinizi yükseltebilir, sonrasında tekrar görüntünün ses kaydını açabilirsiniz. Ayrıca rüzgar gürültüsü filtresiyle dış çekimleri de daha rahat gerçekleştirebiliyorsunuz. İkinci ekran kamera açıldığında harici bir kontrol paneline dönüşüyor. Çekim modlarını yönetebileceğiniz ikinci ekranda kamera ile video çekimi yaparken yakınlaştırma da yapılabiliyor.
Video düzenleme konusunda da pratik özellikler sunan V10’da videolardan kırpmak istediğiniz yerleri rahatlıkla kırpabiliyor, tek dokunuşla hızlandırmak ya da yavaşlatmak istediğiniz anı seçebiliyorsunuz. Ayrıca hazır temalarla eğlenceli videolar hazırlayıp kendi kliplerinizi çekmeniz dahi mümkün. Üstüne bir de Vine benzeri bir arayüzle kısa kısa anlar çekip birleştirebileceğiniz cihazla tek sınırınız hayal gücünüz olabilir.