Yerel basına yansıyan haberlerde iki devin de potansiyel bir yasaklama olmadan dizel motorlu araçlarını geri çağırmasının önerildiği söyleniyor.
Yerel hükümet savcıları tarafından mayıs ayında Mercedes bünyesinde başlatılan dizel motorların emisyon değerlerinin araştırılma süreci henüz sonuçlanmamışken Alman devinden gelen beklenmedik bir adımla 3 milyon aracın geri çağırılacağı ortaya çıktı. Mercedes’in araştırma sonucunda, dizel motorlu modellere gelebilecek zorunlu geri çağırma olasılığını ve kullanıcıların rahatsızlığını baz alarak gönüllü olarak aldığı bu geri çağırma kararının 220 milyon euro‘luk bir maddi kayıba neden olacağı da ilk adımda ortaya çıkan ilk detaylar arasındaydı. Geride bıraktığımız gün ortaya çıkan bu haberin ardından benzer bir süreç için ülkenin diğer otomobil devleri BMW ve Audi’yi ilgilendirecek bir çağrı ortaya çıktı.
Yine yerel yönetim kaynaklı yapılan bu çağrıda BMW ve Audi’ye benzer bir süreçle karşı karşıya kalınmaması adına günümüz standartlarını karşılamayan dizel modellerini geri çağırması ve araçlardaki motorlar üzerinde gerek yazılımsal gerekse teknik değişimlerle iyileştirme yapması söylendi. Bloomberg’e yansıyan ve dikkat çeken bir detaydaysa bu üç otomobil devinin toplamda 13 milyon otomobili etkileyebilecek onarım sürecine karşı kulislerde ciddi bir lobi faliyeti yürüttüğü ifade edildi. Volkswagen grubu bünyesinde yakın zamanda böyle bir sıkıntıyla yüzleşen Audi’nin ve BMW’nin bu süreçte ne yapacağı merak edilirken her geçen gün, motor teknolojilerinin doğduğu yer olan Almanya’nın dizel motoru yasaklayacağı zaman dilimine daha da yaklaşıyoruz.