Mercedes’in Stuttgart’taki dev yıldızına geçici veda

25 Mart 2021 15:24

Yaklaşık 70 yıldır Stuttgart’taki tren istasyonunun simgesi haline gelen Mercedes logosu bir süreliğine yerinden ayrı kalacak.

Otomobil tarihinin çıkış noktalarındaki isimlerden birisi olan Mercedes, insanoğlunun ulaşım ihtiyacı tarihinde de çok önemli bir yerde konumlanıyor. Geride bıraktığımız “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” vesilesiyle, bir otomobille ilk uzun yolcuğu tamamlayan Bertha Benz üzerinden gündemimize aldığımız köklü isim, kendi tarihinde yer edinmiş Stuttgart’taki logosunu geçici olarak emekliye ayırıyor. Bölgedeki tren istasyonunda yer alan kulenin zirvesini 1952 yılından bu yana süsleyen dev rozet, aradan geçen yaklaşık 70 yılın ardından ilk kez aşağı indirildi. Çalışmanın temel sebebiyse istasyondaki yenilenme.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Stuttgart istasyonundaki Mercedes logosu müzede sergilenecek

Bölgesel yönetim tarafından restorasyon ve yenileme çalışmaları kapsamında inşaat sürecine alınacak olan tren istasyonunun bu çalışmalarından dev logo da etkilendi. İstasyonla birlikte tren hatlarının da yenilenmesini içerisine alan çalışmanın sonunda eski hattın yerini daha hızlı seyahatlere olanak tanıyan modern sistemler alacak. Kulenin zirvesinde yer alan logo ise otomobil tutkunları için geçici olarak daha yakından görülebilecek. İndirme çalışması sonrasında rozeti teslim alan Mercedes kanadı, onu yeniden yerine yerleştirileceği güne kadar Stuttgart’taki müzesinde sergileyecek. Her şey planlandığı gibi giderse 2025 yılı içerisinde dev logo istasyonun zirvesindeki yerini tekrar alacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Paylaş