Meta AI altyapısı yeni ülkelere açılıyor

10 Ekim 2024 10:11

Meta AI altyapısı yeni ülkelere açılıyor. Yeni destek listesinde Cezayir, Mısır, Endonezya, Irak, Ürdün ve Libya gibi ülkeler var fakat Türkiye yok.

Üretken yapay zeka temelli çok sayıda faydalı özelliği bir araya getiren Meta AI altyapısı, bugün Brezilya, Bolivya, Guatemala, Paraguay, Filipinler ve Birleşik Krallık merkezli olarak da kullanıma sunuldu. Altyapıya ayrıca Tagalog dil desteği eklendi. Bugün sistemin yakında Cezayir, Mısır, Endonezya, Irak, Ürdün, Libya, Malezya, Fas, Suudi Arabistan, Sudan, Tayland, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri, Vietnam ve Yemen‘de kullanıma sunulacağı da duyuruldu. Ayrıca Arapça, Endonezce, Tayca ve Vietnamca için destek verileceği de açıklandı. Bu kademeli genişleme çalışmasının ardından Meta AI toplam 43 ülkede ve bir düzine dilde kullanılabilir hale gelecek. Sistemin ne zaman Türkiye ve Türkçe dil desteği kazanacağı ise halen belli olmuş değil.

Meta AI için bundan önce bir WhatsApp adımı atılmış ve bu konuda şunlar aktarılmıştı:Meta AI teknolojisini WhatsApp’a getirme çalışmalarımızda bir yılı geride bıraktık ve bu yeni teknolojiyi kullanan insanlardan çok olumlu geri bildirimler almaya devam ediyoruz. Bugün Meta Connect’te, Meta AI ile gerçek zamanlı olarak sesinizle konuşabilmenizi veya düzenlenmesi için fotoğraf gönderebilmenizi mümkün kılacak yeni bir dizi güncelleme duyurduk. Bu güncellemeler daha fazla insanın fikirlerini keşfetmesini, sohbetlerini iyileştirmesini ve yeni şeyler denemesini kolaylaştıracak.

Benimle konuş: Artık Meta AI ile konuşabilirsiniz ve o da size cevap verir. Bir soru sormak ve Meta AI’ın merak ettiğiniz bir şeyi açıklamasına izin vermek için dalga formu düğmesine basın. Bu özellik kullanıma sunulmaya başladığında, dünyanın dört bir yanından ünlüler de dahil olmak üzere farklı ses seçenekleri arasından seçim yapabileceksiniz.

Buna bak: Artık Meta AI’a bir fotoğraf gönderebilir ve etrafınızdaki dünya hakkında cevaplar alabilirsiniz. Örneğin yabancı dildeki bir menünün fotoğrafını çekip çevirisini isteyebilirsiniz ya da bir bitkinin fotoğrafını çekip bakımını nasıl yapmanız gerektiğini sorabilirsiniz.

Fotoğrafımı düzenle: Meta AI artık bir şeyleri ekleme, kaldırma veya değiştirme gibi yollarla kendi fotoğrafınızı düzenlemenize yardımcı olabilir. Örneğin, bir yabancıyı arka plandan çıkarabilir veya bir şeyi yeni bir ışıkta görmek için bir nesnenin renklerini değiştirebilirsiniz.

Ayrıca bir işletmeyle konuşurken daha fazla kişinin daha hızlı hizmet alabilmesi için işletme yapay zekalarımızı da genişletiyoruz. WhatsApp Business uygulamasını kullanan binlerce işletmeyle başlıyoruz ve önümüzdeki yıl bu hizmetleri genişletmeyi amaçlıyoruz. “

Meta AI planları yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş