Meta, seslerini kullanmak için Hollywood ünlülerine milyonlarca dolar teklif ediyor

04 Ağustos 2024 15:01

Facebook, Instagram, Threads ve WhatsApp gibi platformların arkasındaki çatı şirket Meta, seslerini kullanmak için Hollywood ünlülerine milyonlarca dolar teklif ediyor.

Son dönemde üretken yapay zeka sistemlerine büyük yatırımlar yapan Meta,Meta AI” sistemi için aralarında Awkwafina, Judi Dench ve Keegan-Michael Key’in de olduğu çok sayıda Hollywood ünlüsüyle görüşmeler yapıyor. Aktarıldığı kadarıyla bu görüşmelerin arkasında Meta’nın yapay zeka destekli sesli asistanlarına yeni sesler kazandırmak yer alıyor. Bu konuda bir haber paylaşan Bloomberg, şirket ile ünlü isimler arasındaki müzakerelerin birçok kez başlayıp durduğunu çünkü her iki tarafın da kullanım koşulları konusunda anlaşamadığını belirtiyor. Tarafların şu aşamada bir zaman sınırı üzerinde anlaştığı aktarılıyor. Buna göre Meta kaydettiği sesi yalnızca belirli bir süre boyunca kullanabilecek. Habere göre Hollywood ünlüleriyle yapılan anlaşmalar, sözleşmeler sona erdiğinde yenilenebilir veya uzatılabilir olacak. Meta bundan önce son çeyrek sonuçlarıyla gündeme gelmişti. Çatı şirket son çeyrekte 39 milyar dolar gelir ve 13,5 milyar dolar kâr elde etti. Şirketin son çeyrekteki gelirleri, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 22, kâr oranı ise yüzde 73 daha yüksek oldu. Şirket tarafından çeyrek görüşmeleri kapsamında yapılan açıklamaya göre şu anda 3,27 milyar kişi her gün Meta uygulamalarından en az birini kullanıyor.

Halen en büyük geliri platformları üzerinde gösterdiği reklamlardan elde eden şirket, adını “metaverse” üzerinden Meta olarak seçti ancak artık en büyük odak noktası üretken yapay zeka sistemleri. Hatta Meta kısa süre önce şimdiye kadarki en büyük açık kaynak yapay zeka modeli Llama 3.1′i duyurdu. Açık kaynak olarak kullanıma sunulmaya başlanan büyük dil modeli Llama 3.1, şirketin iddiasına göre GPT-4o ve Anthropic’in Claude 3.5 Sonnet’inden belirli testlerde daha iyi performans gösteriyor. Yeni LLM’in en üstte tam 405 milyar parametreye sahip olduğu (70 ve 8 milyarlık ufak versiyonlar da var) ve eğitim sürecinde 16 bin kadar Nvidia’nın H100 GPU’ların kullanıldığı aktarılıyor.

Meta’nın önceki modellerinde olduğu gibi Llama 3.1 de kişisel kullanım için indirilebiliyor ya da AWS, Azure ve Google Cloud gibi bulut platformları üzerinden kullanılabiliyor. Llama 3.1 ile çok sayıda üretken yapay sisteme güç verecek şirket, bugün Meta AI sistemini Arjantin, Şili, Kolombiya, Ekvador, Meksika, Peru ve Kamerun gibi ülkelerde aktif etti ve Fransızca, Almanca, Hintçe, İtalyanca, Portekizce ve İspanyolca dil desteklerini getirdi.

Meta çalışmaları yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş