Microsoft, bir “Call of Duty” anlaşması daha yaptı. Şimdiye kadar toplam dört farklı anlaşmaya imza atan firma, halen masada olan “Activision Blizzard” alımı için yetkilileri ikna etmeye çalışıyor.
Kaçıranlar için Microsoft, geçtiğimiz yıl içerisinde Activision Blizzard firmasını kâğıt üzerinde satın aldı ve bunun için tam 68,7 milyar dolar ödedi. Call of Duty, Warcraft, Candy Crush, Tony Hawk, Diablo, Overwatch, Spyro, Hearthstone, Guitar Hero, Crash Bandicoot ve StarCraft gibi oyunların arkasındaki dev isim Activision Blizzard, Microsoft’a ve Xbox tarafına anlaşma kapsamında geçti. Ancak bu durum pazarda büyük bir tekel endişesi oluşturdu, bu yüzden satın alım birçok ülkede detaylıca inceleme altına alındı. Bundan dolayı satın alma süreci halen tam olarak tamamlanmadı. Halen Microsoft dev oyun şirketinin yönetimini eline geçiremedi. Bu konuda en son Sony tarafının açıklamaları ses getirmişti. Sony, geçtiğimiz hafta Microsoft’un Call of Duty’nin fiyatını yükseltebileceğinden, yalnızca kendi Xbox Game Pass abonelik hizmetinde kullanılabilir hale getirebileceğinden ve hatta stratejik olarak PlayStation’daki Call of Duty’nin kalitesini ve performansını düşürebileceğinden endişe ettiğini söylemişti.
Bu konu yine gündemde çünkü Microsoft iki günde iki farklı COD anlaşmasına imza attı. Microsoft dün Xbox PC oyunlarını ve Call of Duty gibi Activision Blizzard oyunlarını Boosteroid bulut oyun hizmetine getirmek için 10 yıllık bir anlaşma imzaladı. Microsoft, bugün ise birçok yayıncının oyunlarını Nintendo Switch’e aktarmasına yardımcı olan bulut oyun hizmeti Ubitus ile Call of Duty özelinde bir anlaşmaya vardı. Yine 10 yıllık bu anlaşma firmanın özellikle COD’u merkeze alan dördüncü anlaşması oldu. Firma daha önce Nvidia ve Nintendo ile benzer anlaşmalara imza atmıştı. Bu anlaşmalar ile yukarıda da dediğimiz gibi “Activision Blizzard” alımı için yetkilileri ikna etmeye çalışan Microsoft, Sony tarafına da Call of Duty için benzer bir 10 yıllık anlaşma teklif etti ancak bu kabul edilmedi.