Microsoft, ChatGPT ile robot programlamayı tamamen değiştirecek. Bu konuda önemli planlar ve çalışmalar bulunuyor.
Yapay zekâ merkezli sohbet botu ChatGPT, teknoloji dünyasını derinden etkilemeye devam ediyor. Ayrı olarak kullanılabilen, ayrıca temeli Microsoft tarafından geçtiğimiz haftalarda yeni Bing’e entegre edilen ChatGPT için başka çalışmalar da yapılıyor. Örneğin Microsoft şu an deneysel olarak robotlar ile ChatGPT arasında bir bağ kurmak adına altyapı geliştiriyor. Firma robotların kontrol edilmesi ya da programlanmasını kodlar değil normal cümleler üzerinden yapılmasını hedefliyor. Bu altyapıda ChatGPT‘ye robotun yapması istenen işlem aktarılıyor, yapay zekâ bunu robotun ya da örneğin bir drone’un anlayabileceği hale getiriyor veya başka bir deyişle sizin yerinize tüm işlemi koda dökebiliyor. Bu sistem özelinde deneysel framework’ü hali hazırda hazırlayan Microsoft, burada insanları aradan tamamen çıkarmak istemiyor, sadece robot yönetim sürecine hız katmak istiyor. Yapay zekâ tarafından yazılan kodları gizlemeyen ve mühendislere anlık olarak düzenleme şansı tanıyan sistem, şimdilik robotlara otonom bir benlik kazandırma gayesi gütmüyor ve üzerinde çalışmalar halen aktif olarak sürüyor. Sistem için hazırlanan teknik tanıtım videosu da hemen aşağıda yer alıyor:
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ChatGPT bundan önce yeni bir entegrasyon ile gündeme gelmişti. Sistem kaçıranlar için yakında Snapchat içerisinde de yer alacak. Bu sistem başta sadece ücretli Snapchat Plus abonelerine özel olacak, ilerleyen dönemde herkese açılacak. Snap CEO’su Evan Spiegel tarafından duyurulan bu gelişme, gerçekten ilginç görünüyor ve platformun kullanımını artırma konusunda mantıklı duruyor. Bu sayede kullanıcıların uygulamaya daha sık geri dönmesini hedefleyen firma, ChatGPT temelli kendi sohbet botuna “My AI” adını veriyor.
Her gün aile ve arkadaşlar yanında yapay zekâ sistemleriyle de konuşmaya başlayacağımızı belirten firma, ChatGPT’nin temelini kendi kuralları kapsamında özelleştirdiklerini belirtiyor. Yapılan açıklamaya göre “My AI” kullanıcılara küfür, şiddet, müstehcen içerik veya siyaset gibi riskli konular hakkında görüş içeren yanıtlar vermeyecek. Akademik bazı konularda da cevap vermekten kaçınacağı belirtilen sistem, elbette ChatGPT’nin arkasındaki OpenAI ortaklığı ile mümkün oluyor. OpenAI şu an Microsoft başta olmak üzere birçok firma ile çalışıyor, yapay zekâ sistemini ciddi şekilde ticari hale getiriyor.