reklamı kapat

POPÜLER

Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive için önemli yenilikler duyuruldu

 - Güncelleme: 09 Ekim 2024 09:28

Microsoft OneDrive bulut depolama servisi için bugün önemli yenilikler duyuruldu. Sunulan deneyim daha iyi hale getirildi.

Microsoft OneDrive artık eskiye nazaran daha iyi bir arama deneyimi sunuyor. Yapılan çalışmalar sayesinde daha hızlı çalışan arama altyapısı, yeni filtreleme kontrolleri sunuyor ve daha detaylı sonuçlar ortaya koyuyor. Windows Dosya Gezgini artık OneDrive içindeki renkli klasörleri destekliyor. OneDrive’ın web sürümünde renkli klasör ayarladıysanız, bunlar artık Dosya Gezgini içerisinde de görünüyor. iOS ve Android kullanıcıları için yeni bir OneDrive uygulaması da geldi. Şirketin kendi açıklamasına göre Android için bugün çıkan, iOS’a ise kasım ayında gelecek yenilenmiş mobil uygulama, fotoğrafları gezinmesi kolay albümler, kişiler ve favorilerle merkeze koyuyor. Yeni uygulamada fotoğraflar için sesli olarak arama yapılabiliyor ve Google Drive, Google Fotoğraflar ve Dropbox’tan OneDrive’a fotoğraf, video ve belge aktarmak kolaylaştırılıyor. Hepsine ek olarak OneDrive’daki Copilot artık Microsoft’un tüm ticari müşterileri tarafından kullanılabiliyor. Şirketin ayrıca OneDrive için aşağıda dinleyebileceğiniz şarkıyı yayınladığını da belirtmeden geçmeyelim:

OneDrive için bundan önce bir çevrimdışı modu dikkat çekmişti. Web tarafında iş ve okul hesapları özelinde aktif edilen çevrimdışı modu, çevrimdışı olarak kullanılabilir olarak işaretlenmiş dosyaların internet bağlantısı olmadan da açılmasına ve üzerinde düzenleme yapılmasına imkan tanıyor. Genel dosya organizasyonuna da izin veren altyapı, yapılan tüm değişiklikleri internet erişimi sağlandığı zaman hızlı bir şekilde senkronize ediyor. Bu konuda bir açıklama yapan Microsoft’ta baş ürün yöneticisi Andrey Esipov, “Çevrimdışı mod, dosya adı, boyutu, kullanıcı adı, son erişim tarihi gibi belirli dosya bilgilerini depolamak için cihazınızın yerel depolama alanını kullanıyor. Bu durum dosyalarınızın meta verilerinin önbelleğini yerel olarak akıllı bir şekilde depolayan OneDrive Sync uygulaması sayesinde mümkün oluyor.” demişti.

Microsoft OneDrive yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu