Yazılım devi Microsoft, bugün Windows 365 Link cihazını ve başka bir CrowdStrike olayı yaşamamak için attığı yeni adımları duyurdu.
349 dolardan satışa sunulacak Windows 365 Link, Windows 365 bulut servisi için hazırlanmış oldukça ufak bir model. Fansız tasarlanan çünkü buluttaki Windows 11’e erişim sağlamak için hazırlanan cihaz, Windows CPC isimli temel bir işletim sistemi üzerine kuruluyor. 8 GB RAM ve 64 GB dahili depolamaya sahip olan cihaz, doğrudan şirketlere odaklanıyor ve buluttaki Windows 11’e en güvenli ve hızlı erişim yolunu sunuyor. Bünyesinde çok sayıda giriş çıkış portu yer alan cihaz, yakında büyük şirketler tarafından uzaktan çalışan personellere dağıtılacak. Microsoft, 2021 içerisinde yaptığı önemli bir duyuru ile Windows 365 “Bulut PC” sisteminin üzerindeki perdeyi kaldırmıştı. Bu sistem spesifik olarak şirketlerin çalışanlarına tarayıcılar üzerinden “tam sürüm” Windows işletim sistemi sunmasına imkan tanıyordu. Microsoft yeni sistemi için kendisini şunları açıklamıştı: “365 Bulut Bilgisayarınıza hoş geldiniz. 365, bulutun gücünü ve güvenliği ile PC’nin çok yönlülüğünü ve basitliğini bir araya getirir. 365, yüklenicilerden ve stajyerlerden yazılım geliştiricilerine ve endüstriyel tasarımcılara kadar herkes için yeni çalışma düzeninde çeşitli yeni senaryolara olanak tanır.” Hazırlanan Bulut PC’ler için donanım seçenekleri de sunuluyor. Yani şirketler isterlerse farklı RAM ve depolama alanlarına sahip Bulut PC’ler alabiliyor. Burada farklı işlemci seçenekleri de sunuluyor, şirketler güç ihtiyaçlarına göre tercihte bulunabiliyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yazılım devi Microsoft bugün başka duyurular da yaptı. Örneğin Microsoft Teams’in yeni tercüme özelliği, sesinizi gerçek zamanlı olarak çevirerek karşıya aktarabilecek. Microsoft, bu altyapı sayesinde sesinizin yapay zeka destekli versiyonlarını üretecek ve bu sayede toplantıya katılan kişiler konuşmanızı sizin sesinizle, ancak kendi dillerine çevrilmiş şekilde duyabilecek. Buna ek olarak Microsoft, başka bir CrowdStrike olayını önlemek için yeni bir altyapı da duyurdu. Yeni dönemde anti-virüs taraması kernel’in dışına taşınacak ve IT yöneticilerine uzaktan erişimi merkeze alan geliştirilmiş Windows kurtarma özellikleri sunulacak.
Microsoft ayrıca kendi “hack” etkinliğini oluşturacağını da duyurdu. “Zero Day Quest” adı verilen hack etkinliği, yapılan açıklamaya göre türünün en büyüğü olacak ve bulut ve yapay zeka açıklarının bulunmasına yönelik araştırmalar için büyük ödüller içerecek. Ayrıca “Copilot Actions” altyapısı da duyuruldu. Şu anda gizli ön izleme aşamasında olan Copilot Actions sistemi, her gün tekrarlanan işlemlerin yapay zekadan yardım alınarak otomatikleştirmesine imkan tanıyacak.