Mısır’da iki bin yıldan daha eski geçmişe sahip üç yeni keşif!

17 Ağustos 2017 19:30

Çalışmalar sırasında mısır tarihinin başlangıç noktalarına kadar erişen üç antik mezar keşfeden arkelogolar, daha devasa bir yapının ilk izlerini yakalamış olabilir.

Belli aralıklarla keşif haberlerini aldığımız Mısır’ın, antik hazineleri yer yüzüne çıkmaya devam ediyor. Mısır tarihini için son dönemlerin en önemlilerinden birisi olarak gösterilen son keşifte ortaya çıkan üç mezarın Ptolemaik Dönem‘den olduğu ve her birinin iki bin yıldan daha eki olduğu ifade ediliyor. Mısır Eski Eser Bakanlığı tarafından,Kahire’nin yaklaşık 200 kilometre güneyinde yer alan Samalut sınırları içerisindeki El-Kamin El-Sahrawi bölgesinde bulunduğu açıklanan taş mezarların, bölgede var olan muhtemel bir kent veya daha büyük bir mezarlığın ilk sinyallerini içeriyor olarabilir.


Arkeologların yayınladığı ilk bilgiler doğrultusunda, milattan önce 525 ile 404 yılları arasını kapsayan 27. Hanedanlık dönemine ait olduğu söylenen mezarların, Mısır’ın Pers Ahameniş İmparatorluğu’nun bir vilayeti olduğu dönemle birlikte Greko-Romen hakimiyetinin olduğu dönemleri de içerisine aldığı açıklandı. Bulguları tamamlanan ilk iki mezar bölümleriyle ilgili detaylara bakıldığında dönemlerle ilgili önemli bilgilere ulaşılıyor. İçerisinde çocuk yaşta iskeletlerin de bulunduğu mezarlarda farklı yaşlarda kadın ve erkeklerin bulunması da, bölgenin bir şehir mezarlığı niteliğini taşıdı ihtimallerini yükseltiyor. Üçte ikilik kısmı geride bırakılan kazı çalışamalarının son bölümü henüz tamamlanmış değil.

Paylaş