Bilgisayarlar ya da diğer akıllı telefonlar ile etkileşimde klavye, fare ya da dokunmatik ekranları kullanıyoruz. Bunu değiştiren bazı sistemler bulunuyor ancak biliyorsunuz hiçbiri öne çıkamıyor. İşte MIT araştırmacıları bunu değiştiren AlterEgo sistemiyle karşımızda bulunuyor.
AlterEgo, direkt olarak yukarıda gördüğünüz giyilebilir cihaz üzerine kuruluyor. Henüz geliştirme aşamasında olan yani ileride daha güzel görüneceği söylenen cihaz, oldukça sofistike teknolojiler kullanıyor. Bu cihaz ile kişiler kafasında / zihninde ya da diğer deyişle “içinden” söylediklerini akıllı cihazlara yazılı olarak aktarabiliyor. Ürünün içinde, yüzü ve çeneyi tarayan elektrotlar bulunuyor. Bu elektrotlar kişilerin yüksek sesle konuşma olmadan -sözlü anlatım hakkında düşündüğü zaman- ortaya çıkan nöromüsküler sinyalleri algılıyor. Yani özetle içinizden konuşurken oluşan sinyalleri belirleyen sistem, adeta bir mikrofon görevi görüyor. Ancak bunun için sese ihtiyacı olmayan AlterEgo, “aşağı” ya da “yukarı” gibi söylemleri de birer kontrol komutu haline getirebiliyor. Yani içinizden aşağı ya da sağa git diyerek bağlı cihazların menüsünde gezinmek mümkün oluyor. Bu da bambaşka bir yeni deneyim anlamına geliyor.
Akıllı telefon, televizyon ya da dijital asistanlar da bağlantı kurabildiği belirtilen sistem, üst kısmından sesli geri dönüşler verebiliyor. Bu bölüm kemik üzerinden ses aktaran teknolojiyle örneğin dijital asistanın söylediklerini duymanıza imkan tanıyor. Genel olarak insan ile bilgisayarları birleştirdiği söylenen sistem, son dönemde gördüklerimize hiç benzemiyor ve oldukça dikkat çekiyor.