reklamı kapat

POPÜLER

Sürücüsüz otomobil MIT
Sürücüsüz otomobil MIT

MIT’den sürücüsüz otomobil modelleri için hayati sistem

 - Güncelleme: 25 Şubat 2020 22:28

Sürücüsüz otomobil modelleri üzerinde çalışmalar devam ediyor. Bu sefer MIT imzalı hayati bir gelişme karşımızda bulunuyor.

Sürücüsüz otomobil modelleri çevresini / yolları bünyelerinde yer alan radar, lidar ve kamera birimleriyle görüyor. Aynı zamanda araçlar üstünde bazı yardımcı sensörler de kullanılıyor. Ancak burada önemli bir sıkıntı bulunuyor. O da karlı yollar. Sürücüsüz araçlardaki mevcut sistemler görsel olarak çalışıyor ve karlı yollarda daha önceden girilmiş bir rota yoksa yol almak imkansız gibi görünüyor. İşte MIT araştırmacıları bunu değiştirecek bir sistemi bulmuş durumda. MIT CSAIL, sürücüsüz araçların karlı yollarda rahat yol alabilmesi için LGPR teknolojisinden yararlanıyor. Yer radarı olarak geçen bu teknoloji, elektromanyetik dalgalar ile yolun taranması ve haritalandırılması üzerine kuruluyor. İşte burada elde edilen yol haritası, sürücüsüz otomobil modellerinin karda rahat şekilde hareket etmesine imkan tanıyacak deniyor. Otomobile takılacak (Şimdilik çok büyük) LGPR sistemi sürekli olarak karlı yolu tarıyor ve verilerini daha önce yolda kar yokken hazırlanan harita ile karşılaştırarak konumunu belirleyebiliyor. Bu sayede 25 mm ile hata payıyla yol alınabildiği belirtiliyor ve bu da çok güzel görünüyor. Bu arada sistemin yoğun yağmurda da işe yaradığı aktarılıyor.

Sürücüsüz otomobil MIT

Sürücüsüz otomobil modelleri MIT gibi kurumların araştırmaları sayesinde çok güvenli olacak

Altı aylık denemelerde konu hakkında çok iyi geri dönüş aldıklarını aktaran MIT araştırmacıları, sistemin şimdilik yavaş test edildiğini ancak hızlı da çalışabileceğini aktarıyor. Henüz hayatımıza girmesi mümkün olmayan teknoloji, gelecek için kilit görünüyor.

İlginizi Çekebilir

2.000 beygirlik bu elektrikli sanat eserini görmüş müydünüz?

İLGİLİ HABERLER