reklamı kapat

POPÜLER

Huawei Watch GT5 Pro

Huawei Watch GT5 Pro

Huawei Watch GT 5
huawei
Huawei
Huawei

Modern bireyin şık ve teknolojik yol arkadaşı: Huawei Watch GT5 Pro

2024 yılında satın alabileceğiniz en iddialı akıllı saat olan Huawei Watch GT5 Pro, şık tasarımı, güçlü sağlık/egzersiz özellikleri ve uzun pil ömrüyle akıllı saat dünyasında yeni bir dönemi başlatıyor. Akıllı saatin merak edilen yönlenlerini değerlendirdik.

IDC tarafından hazırlanan son pazar raporuna göre, 2024 yılının ilk yarısında giyilebilir cihaz sektörünün lideri olan Huawei, akıllı saat kategorisinde yeni bir dönem başlatıyor. Huawei Watch5 ailesini lanse eden Huawei, akıll saat kategorisinde çıtayı bir üst noktaya taşıyor.

Ailede yer alan Huawei Watch5, 41 mm ve 46 mm olmak üzere iki farklı ekran boyutu seçeneğiyle gelirken bizim inceleme fırsatı bulduğumuz Huawei Watch5 Pro, 42 mm ve 46 mm olmak üzere iki farklı ekran boyutu seçeneğiyle sunuluyor. Tasarım, egzersiz ve sağlık konusunda yapılan iyileştirmelerle çok daha iyi noktaya gelen Huawei Watch5 Pro’nun tasarımıyla inceleye başlayalım.

Huawei Watch GT 5 Pro

HUAWEI WATCH GT5 PRO TASARIM

Serinin daha önceki modellerinde tercih edilen tasarım felsefesiyle gönlümüzde taht kuran Huawei, yeni akıllı saatinde de bu geleneğini sürdürüyor. Piyasada satılan en şık görünüme sahip akıllı saat modellerinden biri olan Huawei Watch5 Pro, klasik tasarımı akıllı özellikleriyle buluşturuyor. Sekizgen formda bir tasarıma sahip olan saatin yan tarafında yer alan taç sekizgen kasa formunu yansıtıyor. Zarif tasarımıyla bizden tam not almayı başaran saat güzel formunun yanında dayanıklı gövdesiyle de öne çıkıyor.

Akıllı saatin gövdesinde havacılık sınıfında kullanılan TC4 tipi titanyum malzemesi kullanılıyor

TC4 tipi titanyum saatin hem dayanıklı hem de hafif olmasını sağlıyor. Titanyum malzeme paslanmaz çeliğe kıyasla daha iyi bir dayanıklılık ve hafiflik sunarken aynı zamanda güçlü ve korozyona karşı dayanıklı bir  yapı sunuyor. Huawei Watch GT5 Pro’nun ekranında ise safir cam yer alıyor. Safir cam Huawei Watch GT5 Pro’yu çizilmelere karşı koruyor. Ekran filmine ihtiyaç duymadan gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz saatin arka tarafında ise seramik malzeme bulunuyor. Biz saati hem titanyum malzemesinden üretilen kayışla hem de bize gönderilen kauçuk malzemesinden üretilen kayışla kullandık.

Günlük yaşamda veya spor yaparken kauçuk kayış daha uygun iken titanyum kayış özellikle şık bir kombinde ön plana çıkıyor. Bizim incelediğimiz akıllı saat 46 mm boyut ölçüsüne sahip iken, saatin 42 mm’lik modeli de satılıyor. Watch5’te ise 46 mm ve 41 mm boyut seçenekleri yer alıyor. 42 mm’lik Pro modelin gövdesinde ise seramik gövde göze çarpıyor. Bu model seramik malzemesinden üretilen beyaz renteki gövdesiyle zarif bir tasarım dili sunuyor. Ayrıca 42 mm’lik modelde kullanılan altın tasarım detayları saatin lüks görünmesine de katkı sağlıyor.

İLERİ SEVİYE DAYANIKLILIK

Akıllı saatin fark yaratan noktalarından biri de IP69K sertifikasına sahip olması. Nano film kaplamasıyla gelen saat 50 metre suya karşı koruma sağlıyor. Denizde ve havuzda rahatlıkla kullanabileceğiniz saat ses açıcı su geçirmez membran, yapısal bileşen bağlama yüzeyi ve suya dayanıklılık özellikleriyle selefinde ayrılıyor. Akıllı saatte önceki modelden farklı olarak dalış su direnci derinliği de 40 metreye çıkarılmış durumda. Su altındayken dalış süresi, maksimum derinlik ve daha bir çok bilgi kullanıcılara sunuluyor.

huawei
HUAWEI SUNFLOWER KONUMLANDIRMA SİSTEMİ

Saat aynı zamanda daha doğru bir deneyim için profesyonel düzeyde koşu, bisiklete binme ve golf özelliklerini iyileştiren Huawei Sunflower (Ayçiçeği) Konumlandırma Sistemine destek veriyor. Bu özellik açık hava sporlarındaki deneyimi iyileştiriyor. Işınla yeniden yapılandırılabilir anten, kullanıcı etkinliğini akıllı bir şekilde algılıyor ve kullanıcıların hareket durumlarını tanıyor. Antenin yönünü doğru yöne doğru optimize eden Huawei Sunflower özelliği rota doğruluğunu yüzde 40, mesafe doğruluğunu yüzde 30 ve tempo doğruluğunu yüzde 20 artırarak önceki akıllı saatlerden ayrılıyor.

YENİ NESİL KONUM DOĞRULUĞU

Akıllı saati selefinden ayıran en önemli özelliklerden biri de rota doğruluğu. Hem selefine hem de piyasada satılan akıllı saatlerle kıyasladığında daha yüksek rota doğruluğu sunan saatte yeni nesil yüksek performanslı ve düşük güç tüketimli konum çipi yer alıyor. Yüksek katlı binalar olsa dahi rotayı başarılı bir şekilde hesaplayabilen saat bu konuda fark yaratıyor. Akıllı saat GPS tabanlı mesafe ölçümüne ve hassas çift frekanslı GNSS özelliğine sahip GPS sistemi temel olarak iki frekans bandı kullanıyor: L1 ve L5. Tek frekanslı GPS telefonları yalnızca L1 frekans bandında aktarılan uydu sinyallerini alabilirken çift frekanslı GPS telefonları hem L1 hem de L5 frekans bantlarından uydu sinyallerini alabiliyor. Çift frekanslı GPS özelliği tek frekanslı GPS’e kıyasla çok daha doğru konumlandırma yapabiliyor.

Saatte ayrıca yeni patika koşu navigasyonu da yer alıyor. Bu özellik sayesinde rota önizleme, gerçek zamanlı rota görünümü ve panoramik kontrol noktası görünümü gibi yararlı özellikler sunuluyor.

Akıllı saatte ayrıca yeni golf sahası modu da öne çıkıyor. Aralarında Türkiye’deki golf sahalarının da bulunduğu 15 binin üzerinde golf sahasının yüklü geldiği saatte saha haritası önizleme ve üç boyutlu yol görünümü gibi özellikler bulunuyor. Saat, vuruş noktalarının, ağaçların, sığınakların, su tehlikelerinin ve yeşil alanın düzenini net bir şekilde gösterebiliyor. Gerinim, vuruş süresi, vuruş temposu ve vuruş hızının gerçek zamanlı takibi de kolay bir şekilde yapılabiliyor. Saat oyunun sonunda ise detaylı analizle bilgilendirme bulunabiliyor.

HarmonyOS 5.0 yüklü gelen saat önceki işletim sistemine kıyasla daha canlı bir arayüzle geliyor

Arayüzün daha canlı olması sayesinde daha iyi bir deneyim sunan saatte okunabilirliğin artması adına da iyileştirmeler yapılmış durumda.

huawei

GÜÇLÜ SAĞLIK VE EGZERSİZ YETENEKLERİ

Huawei Watch GT5 Pro piyasadaki en gelişmiş sağlık özelliklerine sahip akıllı saat modellerinden biri olarak öne çıkıyor. Akıllı saat elektrotla oluşturulmuş bir EKG tuşuyla geliyor. Akıllı saatte tek bir tuşa basılarak kalp sağlığı ilgili bilgileri görüntülemek mümkün. Tıbbi sınıf EKG Analizi özelliğinin sunulduğu saat kalp ritmini, kandaki oksijeni ve solunum hızını takip edebiliyor. Selefine göre daha yüksek bir donanımı bünyesinde barındıran saat bu sayede verileri daha doğru, hızlı, açık ve çok yönlü bir düzeyde takip edebiliyor. Saat tüm bu gelişmiş özellikleri  çok aralıklı optik yol mimarisi, çok bölgeli optik yol tasarımı ve son teknoloji cam karartma teknolojisi sayesinde sağlıyor.  Cam karartma teknolojisi, ışığı daha etkili bir şekilde koruyan ve karışma girişimini bastırarak sinyal okuma doğruluğunu artıran akıllı bir cam teknolojisi olarak karşımıza çıkıyor.

Koşu sırasındaki kalp atış hızı doğruluğu, standart hatanın ± 5 bpm’si dahilinde bir doğruluğa iyileştirilmiş durumda. Akıllı saat bununla birlikte koşu formu analizi özelliğiyle de dikkat çekiyor. Koşu Formu Analizi özelliği, koşuculara daha profesyonel destek sağlayarak koşu performanslarını artırmalarına yardımcı oluyor. Bu özellik sporcuların yaralanma riskini de azaltıyor. Profesyonel veri ekranı, bir IMU sensörüyle yerle temas süresini, dikey salınımı ve dengeyi algılayarak koşuculara formlarını analiz etme, yaralanmaları önleme ve daha etkili koşma yeteneği veriyor. Akıllı saatte ayrıca açık hava aktiviteleri için yeni renk haritaları kullanılıyor. Tam renkli harita açık havada koşu, kros koşusu, açık havada bisiklet, açık havada yürüyüş, doğa yürüyüşü, dağcılık ve diğer modlar gibi açık hava sporlarını da destekliyor.

Akıllı saat bisiklet sürücüleri için de faydalı özellikler sunuyor. Bisiklet sürüşleri sırasında akıllı telefonlarda gerçek zamanlı olarak çeşitli temel göstergeler otomatik olarak görüntüleniyor. Sürüş sırasında Huawei Sağlık uygulaması, profesyonel bir bisiklet bilgisayarına dönüşebiliyor. Yeni model ayrıca daha profesyonel off-road koşu özelliklerine de destek veriyor. Yarıştan önce navigasyon rotası akıllı saate kolayca indirebiliyor ve saat doğru rota navigasyonu sağlayabiliyor. Deri sıcaklığını da ölçebilen saatte bununla birlikte uyku ve stres takibi gibi özellikler de bulunuyor.

Huawei Watch GT5 Pro’nun fark yaratan özelliklerinden biri de uzun pil ömrü. Bizim incelediğimiz model tam dolu pille 14 güne varan pil ömrü sunuyor

Huawei Health

HUAWEI HEALTH+ SERVİSİ

Kısa bir süre önce Türkiye’de kullanıma sunulan Huawei Health+ servisi de Huawei Watch GT5 Pro ile başarılı bir şekilde çalışıyor. Health+ üyeliği standart sağlık uygulamasından ek olarak profesyonel egzersiz planları, fitness kursları, rahatlatıcı uyku müzikleri ve nefes egzersizleri sunuyor. En iyi antrenörler tarafından yönetilen egzersizler ve özel eğitimler arasından seçimler yapmak mümkün. Beyaz gürültü, yatıştıcı melodik sesler dahil olmak üzere 150’den fazla profesyonel uyku müziği ile uyku kalitesi iyileştirilebiliyor. 3 ay boyunca ücretsiz sunulan servisin aylık ücreti 67,99 TL, yıllık ücreti ise 939,99 TL.

huawei watch gt5 pro
2 hafta boyunca rahatlıkla kullanılabilen saatin 41 mm’lik ve 42 mm’lik modelleri ise 7 gün pil ömrü vadediyor. Akıllı saat hızlı şarj özelliğine de sahip. Watch GT 5 Pro’nun 46 mm’lik modeli yaklaşık 1 saatte yüzde 100 şarj oluyor. Akıllı saat HarmonyOS yüklü Huawei akıllı telefonlarla birlikte iOS ve Android’li cihazlarla da uyumlu şekilde çalışıyor. Akıllı saatin kaydettiği tüm veriler uygulama üzerinden de sunuluyor. Yazılım güncellemesi ise saat üzerinden kolay bir şekilde yapılabiliyor. Özetleyecek olursak Huawei Watch GT5 Pro, şu anda piyasada satın alabileceğiniz en şık tasarıma ve en gelişmiş özelliklere sahip akıllı saat modellerinden biri olarak öne çıkıyor. Uzun pil ömrüyle de rakiplerinden kolayca sıyrılan Huawei Watch GT5 ailesine kesinlikle göz atmalısınız.

HUAWEI WATCH GT5 PRO DETAYLAR

Huawei Watch GT 5
İki farklı boyut seçeneği
Akıllı saat 46 mm ve 42 mm olmak üzere iki farklı ekran boyutu seçeneği sunuyor

Huawei Watch GT 5
Havacılık sınıfında titanyum gövde
Huawei Watch GT5 Pro 46 mm’nin tüm saat gövdesi, dayanıklılığı ve stili daha da artırmak için havacılık sınıfı titanyum malzemeyle geliyor

huawei
Yeni saat görünümleri
Huawei Watch GT5 ailesi klasik saat yüzlerinin yanı sıra 12 yeni saat yüzü tasarımını bünyesinde barındırıyor

 

Huawei
Profesyonel golf modu
Golfçülerin performansını artırmak üzere tasarlanan saatte çok sayıda golf sahası haritası bulunuyor

Huawei
Serbest dalış özellikleri
50 metre suya dayanıklı saatte serbest dalgıçlar, profesyonel serbest dalış sporu moduyla dalış gezilerini ve performanslarını geliştirebiliyor

huawei
Türkçe dil destekli klavye 
Akıllı saat klavye özelliğiyle çoğu uygulamadan gelen bildirimleri klavye üzerinden yanıtlamaya olanak tanıyor

huawei