AOC i2353PH
DÜNYANIN 40 ÜLKESİNE GÖRÜNTÜ ÜRÜNLERİ SATAN AOC, 53 SERİSİ MONİTÖRLERİYLE TASARIMIN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU HATIRLATIYOR
Daha ziyade günlük kullanıma yönelik monitörleriyle tanıdığımız AOC, dosyamızın misafirlerinden i2353Ph ile tasarımda ne kadar ileri gidebileceği gösteriyor. iF ödüllü tasarımının elbette kusurları var ama 9,2 mm’ye inen incelik fazla söze yer bırakmıyor. AOC, bu monitöründe incelik ve hafiflikte sınırları zorlama yoluna gitmiş.
558 x 389 x 185 mm ölçülerindeki monitörün ağırlığı yalnızca 2,49 kilogram. Ekranın inceliği haliyle ayağın kalınlaşmasına neden olmuş. Tüm bağlantılar, dahili hoparlörler ve kontroller, daire şeklindeki ayak bloğu üzerinde yer alıyor. Metal gibi görünen ama aslen plastikten mamul bu gri renkli alana bağlı aynalı parça, ekranı sabit tutuyor. Ekran bu parça üzerinde 4 derece öne, 14 derece arkaya yatabiliyor. Monitörlerde pek karşımıza çıkmayan bir durum da söz konusu, i2353Ph’nin ayağı fazlasıyla ısınıyor.
DOKUNMATİK KONTROLLER
Monitörün tüm bağlantıları ayağın arka kısmına yerleştirilmiş. Burada iki HDMI bir de VGA bağlantısı haricinde güç ve kulaklık girişi bulunuyor. Ayak üzerinde dokunmatik kontrol düğmeleri, ayağın etrafında ise ön tarafı LED’lerle (açıkken mavi, kapalıyken kırmızı) aydınlanan bir şerit var. Dokunmatik kontrol tuşları hassas ve menünün basitliği sayesinde navigasyon oldukça kolay. Monitörün 23 inç büyüklüğündeki ekranı fırçalanmış metalden bir çerçeveye sahip. Lakin göze oldukça hoş gelen, yaklaşık bir santimetre kalınlığındaki çerçeve, malzeme kalitesi olarak bekleneni vermekten uzak. Ekrana temas ettiği yerlerde hafif bir açıklık var ve oraya tırnağınızı takıp çektiğinizde çerçeve yerinden çıkacakmış gibi oluyor. Monitörün ayağı gibi, ekranını kaplayan çerçevenin alt kısmı da oldukça ısınıyor. Bu ısınma sorunu kullanımda bir sıkıntı yaratmıyor ama yine de rahatsız edici. Monitörün basit menüsünde ilk sekmede karşınıza kontrast, parlaklık, ECO ve gamma ayarlarının yapılabileceği sekme çıkıyor, Dinamik kontrast oranı fonksiyonu da yine bu sekmeden açılıp kapatılabiliyor. Belli belirsiz bir fark yaratan bu fonksiyon aktif haldeyken diğer ayarlara müdahale edemiyorsunuz. Renk sekmesinde ise renk sıcaklığı ayarını değiştirebiliyor ve tercihinize göre farklı tonlar sunan dinamik renk fonksiyonunu aktif hale getirebiliyorsunuz. Hazır renk sıcaklıklarından birini tercih ettiğinizde kırmızı, yeşil ve mavi renklere özel ayar da yapabiliyorsunuz.
BRIGHT FRAME
i2353, AOC’nin Bright Frame adını verdiği özelliğe de sahip. Bu özelliği açtığınızda ekranın bir köşesinde, büyüklüğünü, parlaklığını ve kontrastını ayarlayabildiğiniz ikinci kare oluşuyor. En büyük halinde ekranın yarısını kaplayan bu kare, iki farklı pencere kullanırken, daha çok aydınlığa ihtiyaç duyduğunuzda oldukça işe yarıyor. Örneğin bir tarafta internette gezinirken kare içinde karanlık sahnelerle dolu bir korku filmi izleyebilirsiniz. Giriş kaynağını manuel veya otomatik olarak seçebileceğiniz monitörde kapanma zamanlayıcısı da mevcut. AOC’nin monitörü ayar zenginliği açısından dosyamızdaki monitörler arasında ortalarda bir yerde kendine yer buluyor. Ancak AOC’nin işi monitör üretmek olduğu için ayarlar fazlasıyla yeterli ve istediğiniz görüntüyü kolayca ayarlamanız mümkün. Yansıma yapmayan ve E-IPS olarak geçen panel, renkleri doğru veriyor ve hem parlaklık hem de kontrast olarak tatmin edici bir performans sunuyor. Tasarımındaki ince kusurları göz ardı edersek i2353 işini hakkıyla yerine getiren bir monitör.
Geri doğru katlanabilen ayağı sayesinde monitörü duvara sabitleyebiliyorsunuz.
İncelik yarışında oldukça iddialı olan i2353’ün en ince kısmı 9,2 mm.
ARTI-EKSİ
+ İnce ve hafif, hoparlör, duvara sabitleyebilme
– Malzeme kalitesi, ısınma sorunu
Ürün listesi ve karşılaştırma
► GİRİŞ
► AOC i2353PH
► ASUS MX279H
► HP PAVILION 23xi
► LG IPS234V
► SAMSUNG S27C750
► VIEWSONIC VX2770
► KARŞILAŞTIRMA TABLOSU