reklamı kapat

POPÜLER

Monitör rehberi

ViewSonic VX2770

VIEWSONIC VX2770

OLED MONİTÖRLERLE TANIŞINCAYA KADAR EN İYİ ALTERNATİFİMİZ IPS LED. IPS LED’Lİ EN İYİ ALTERNATİFLERDEN BİRİ İSE VIEWSONIC VX2770

Amerika’nın bir numaralı monitör markası olan ViewSonic, Türkiye’de tam olarak istediği yerde değil belki ama bu onların adını taşıyan monitörleri göz ardı edeceğimiz manasına gelmez. Hele ki birçok markadan çok daha iyi iş çıkardıkları düşünüldüğünde. Daha önce başka ürünlerini de inceleme fırsatı bulduğumuz ViewSonic’in VX2770 modeli, beklediğimiz gibi yine kusursuza yakın bir görüntü kalitesi vadediyor, üstelik hiçbir ayar yapmaya ihtiyaç duymadan. Görüntüye ilişkin detaylara ilerleyen kısımlarda gireceğiz; ilk aşamada biraz tasarımdan bahsedelim. Baştan aşağı siyah rengin hakim olduğu monitör köşeli hatlara sahip. En dikkat çeken detay ise ayağı. Üçgen benzeri bir yapıyla yukarıya doğru uzayan ayak, arka kısmında bağlantı noktalarını saklıyor. Burada HDMI, DVI, VGA, güç, kulaklık ve Audio In bağlantıları bulunuyor. Ayağın ön yüzünde ise açılı bir şekilde yukarı bakan dahili hoparlör yerleştirilmiş. Hoparlörden gelen sesi ister HDMI isterseniz Audio In girişinden gelecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz. SRS destekli hoparlörün ses seviyesi yeterli ama bu kadar küçük bir hoparlörün verebileceği bas, tahmin edebileceğiniz gibi oldukça az.

DOKUNMATİK DÜĞMELERİN KONUMU
Enteresan bir şekilde monitörün kontrol düğmeleri de hoparlörün olduğu bu alana yerleştirilmiş ve ne yazık ki bu oldukça yanlış bir karar olmuş. Dokunmatik düğmeler öyle ters bir yerde ki, ekranın altından elinizi uzatarak, görmeden ayar yapmanız gerekiyor. Ne yaptığınızı görmek istiyorsanız kafanızı eğip ekranın altına doğru bakmanız ve parmaklarınızı doğru düğmelere denk getirmeye çalışmanız gerekiyor. Menü kapalı olduğu durumlarda, beş düğmenin ilki menüyü açıyor ikincisi ise görüntü kaynağını değiştiriyor. Yukarı doğru bakan ok kontrast ve parlaklık menüsünü, aşağı doğru bakan ok ise ses menüsünü açıyor. Asus’un monitöründe olduğu gibi ViewSonic’te de ekranın kenarlarında incecik bir çerçeve ve yaklaşık bir santimetre kalınlığında siyah alan var. Bu, ekranın olduğundan büyükmüş hissi vermesini sağlıyor. Ekranın hemen altında, parlak siyah plastikten bir alan bulunuyor. Ortasındaki ViewSonic logosu dışında bu alanda herhangi bir düğme veya giriş yer almıyor. LED arka aydınlatmalı monitörde kullanılan Super Clear IPS panel, farkını ortaya koymayı başarıyor. Yansıma yapmaması ve geniş görüş açısı sunmasının yanı sıra renklerinin canlılığı ve parlaklık seviyesi, VX2770’i vazgeçilmez bir monitör yapıyor.

HİÇBİR AYARLA UĞRAŞMAYIN
Düğmelerin konumundan ötürü kullanması bir hayli zor olsa da monitörün menüsü sade ve navigasyonu kolay. Diğer monitörlerden farklı olarak VX2770’te hazır modlar bulunmuyor. Yani görüntü ayarını kendiniz yapmanız gerekiyor. İlk aşamada parlaklık ve kontrast değerlerini değiştirebiliyorsunuz. Renk menüsü içinden de sRGB, mavimsi, serin, doğal, sıcak ve kişisel renk sıcaklığı ayarını tercih edebiliyorsunuz. Kişisel ayarını tercih ettiğinizde kırmızı, yeşil ve mavi renklerin seviyelerini ayarlayabiliyorsunuz. Bu ayarlar haricinde dinamik kontrastı da aktif hale getirebiliyorsunuz. Hepsi bu. Ama sanmayın ki bu ayarlar yetersiz kalıyor. Aksine, bir iki ufak değişiklikle ideal görüntüyü yakalayabiliyorsunuz ve sonrasında bu menülere girmenize gerek bile kalmıyor. Uyku ve otomatik güç kapatma modları haricinde, yeni teknoloji ürünü tüm cihazlarda olduğu gibi ViewSonic’in monitöründe de çevre dostu Eco modu bulunuyor. İki kademeli bu mod, parlaklık ve kontrast değerlerini ayarlayarak enerji tüketimini önemli ölçüde azaltıyor.
ViewSonic VX2770

Form olarak güzel ama VX2770’te kullanılan malzeme tasarıma yakışmıyor.

ViewSonic VX2770

Hoparlörün hemen üzerindeki dokunmatik tuşları kullanmak hiç de kolay değil.

ARTI-EKSİ

+ Kusursuza yakın görüntü, SRS ses desteği
Tasarım, dokunmatik düğmelerin yeri, malzeme