Moto Z2 Play incelemesi

07 Ekim 2017 20:00

PERFORMANS

Moto Z2 Play’de 5,5 inç boyutunda Super AMOLED ekran yer alıyor. Full HD çözünürlük sunan cihazın ekran parlaklığı etkileyici düzeyde. Kontrast açısından yoğun bir deneyim sunan Moto Z2 Play büyük ekranda oyun ve dizi/film keyfini şüphesiz başarılı bir şekilde sunuyor. 3.000 mAh kapasiteli bir pille gelen cihaz, bir günü rahatlıkla çıkarabilecek cinsten diyebiliriz. Pilin bir diğer artısı ise TurboPower destekliyor oluşu. Hızlı şarj sayesinde telefon prize uzun süre bağlı kalmıyor. Moto Z2 Play’in Type C bağlantısıyla geldiğini de belirtelim. Cihaz nispeten bir parça ağır. Kılıfsız 145 gram ağırlığındaki Moto Z2 Play’i kılıfla kullanmayı önerdiğimiz için biraz “gülü seven dikenine katlanır” gibi bir durum oluşuyor.

Cihazın teknik detaylarına baktığımızda karşımıza 2,2 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Snapdragon 626 çıkıyor. Bizim incelediğimiz modelde işlemci gücü 4 GB RAM ile destekleniyordu. 32 GB ve 64 GB olmak üzere iki farklı hafıza seçeneği sunan cihaz, microSD kart desteğiyle hafızayı 2 TB’a kadar da artırabiliyor. Teknik detayları bir kenara bırakacak olursak, Moto Z2 Play ortalama bir performans sunuyor. Amiral gemisi modellerle belki karşılaştırılamaz ancak cihazın açamayacağı uygulama da hemen hemen yok gibi diyebiliriz. Zaman zaman fps düşüklükleri yaşansa da yeterli bir performans sergiliyor. Meraklısı için ekleyelim cihazın AnTuTu benchmark puanı 67.840. Android 7.1.1 işletim sistemiyle gelen cihazda olabildiğince “saf Android” deneyimi yaşatabilmek için herhangi bir arayüz çalışması yapılmamış. Zaten ön yüklü uygulamalarda da sadece telefonu jest ve mimiklerle kullanabileceğiniz Moto uygulaması bulunuyor. Bu noktada bir detayı da belirtelim. Firma tarafından yapılan son açıklamaya göre Moto Z2 Play’in Android 8.0 güncellemesi alacağı da resmileşti. Cihaz kapalıyken ana ekranında saat ve bildirimlerin ara ara görünmesi ise yine sevdiğimiz bir özellik oldu. Bu sayede telefonu sık sık açmadığımız için pil tasarrufu da sağlamayı başardık.

Bu noktada biraz Moto uygulamasından bahsedelim. Moto uygulamasında telefonunuzu hareketlerle kullanabilmenizi sağlayan özellikler bulunuyor. Parmak izi sensörüne çeşitli komutlar atayabileceğiniz gibi örneğin flaşı açmak için telefonu iki kere sallamanız yeterli oluyor. Pratikliği tartışılır ancak bazı özelliklerin kullanışlı olduğu kesin. Bir diğer özellik ise Moto Gösterim. Bu panelde yer alan özelliklerden Gece Ekranı sayesinde cihaz mavi ışığı azaltırken, Moto Gösterim özelliği ise yardımcı bildirimlerin ekran kapalıyken görünüp kaybolmasını sağlıyor. Bizim merak ettiğimiz ancak dil desteği sunmadığı için test edemediğimiz özellik ise Moto Ses oldu. Telefonu komutlarla kullanmayı sağlayan bu özellik en azından şimdilik Türkçe desteklemiyor ne yazık ki.

Sayfa: 1 2 3 4 5 6

Paylaş