reklamı kapat

POPÜLER

Motorola Atrix incelemesi

 - Güncelleme: 22 Eylül 2012 15:09


EKRAN PERFORMANSI
Telefonun geniş kapasiteli dahili belleği SD kartla artırılabildiğinden, kendinize 48 GB’a kadar alan oluşturmanız mümkün. Atrix, üst düzey ses performansı sunuyor. Müzik çaların arayüzünden ve performansından biz gayet memnun kaldık. SD kartı ve dahili belleği klasör olarak görebilmenizi sağlayan dosya yöneticisi üzerinden multimedya dosyalarını bir bellekten diğerine taşıyabiliyorsunuz. Üçüncü parti bir video uygulaması indirmenizi de tavsiye ederiz; bu durumda desteklenen formatları çeşitlendirebileceğiniz gibi video veya altyazı ayarları olarak daha fazla seçeneğe kavuşursunuz. Ama ekran performansı pek tatmin edici değil, bunu da üzülerek belirtelim. Telefonun kendi belleğine atıp izlediğimiz videolarda da Youtube’dan ya da DLNA ile farklı PC’den izlediğimiz videolarda da aynı durum söz konusu. Dünyanın qHD ekran kullanan ilk akıllı telefonu Motorola Atrix’in ekranı ne yazık ki yetersiz.

MOTOROLA’NIN ULTRABOOK’U
Atrix’in bir de DockingPad’i bulunuyor. Telefonun yan tarafında alt alta bulunan micro-HDMI ve micro-USB girişleri vasıtasıyla DockingPad’e yerleştirilen Atrix’i adeta bir dizüstü bilgisayardan yönetiyorsunuz. Firefox tarayıcısı ile internette gezebilir, telefondan arama yapabilir, mesaj ya da e-posta yazabilirsiniz. Klavye, mouse, ekran, ekran koruyucu gibi ayarlarını değiştirebildiğiniz dock’un arka tarafında iki USB girişi var. Mobil görünümü seçerek telefon ekranını ünitenin ekranına küçük haliyle yansıtabildiğiniz gibi tam ekran olarak da kullanabiliyorsunuz. Klavyenin hafif ve küçük olması tuşların zor kullanılmasına sebep olmuş ama mousepad alanı oldukça geniş. Bu dokunmatik alan hiçbir jest ya da parmak hareketini (kaydırma dahil) desteklemiyor; internet sitelerinde aşağı kaydırma yapmak sıkıntı oluyor. Telefon bu dock’a takılıyken bir yandan şarj da oluyor.

UZUN ÖMÜRLÜ
Sabah şarj edip kullanmaya başladığımız telefonun ertesi gün akşama doğru bataryasının yüzde 85’i bitmişti. DLNA’den medya aktarımı, ses ve ekran performansı, kamera özellikleri, internette sörf, mesajlaşma, ofis dokümanı görüntüleme ve daha pek çok uygulama ve özelliği bu iki gün boyunca tabiri yerindeyse pili kurutana kadar kullandık. Ekran parlaklığı hep en üst seviyedeydi ve sürekli Wi-Fi/3G açıktı. Bu satırlar yazılırken ve incelemenin sonuna gelinirken artık tükenme sinyalleri veren Atrix, 1930 mAh’lik bataryasıyla normal kullanımla üçüncü günün sonunu bile görebilir.

İLGİLİ HABERLER