Iomega ScreenPlay Director
Evinde film keyfi yapmak için tercihini kendinden yana kullananları büyük ölçüde üzeceğini daha yazının başında söyleyebileceğimiz ScreenPlay Director, yaptığımız testler sonucunda her ne kadar hakkındaki kullanıcı izlenimlerine aldırış etmemeye çalıştıysak da, bizden de geçer not alamadı. Farklı sabit disk seçenekleriyle kullanıcılara sunulan ScreenPlay Director, elimizdeki modeliyle bizlere 1 TB’lık disk alanı sunuyor. Wi-Fi Ready destekli olan cihaz, beraberinde herhangi bir Wi-Fi adaptörü getirmiyor. Harici olarak edinebileceğiniz bir adaptörle cihazı Wi-Fi ağınıza bağlayabiliyorsunuz. Elbette isteğe bağlı olarak üzerindeki Ethernet girişi sayesinde ev ağınıza kablolu olarak da bağlayabileceğiniz ScreenPlay Director, bunun için bir Ethernet kablosuna da kutusunda yer vermemiş. Cihazın kurulumu oldukça basit; oldukça kısa bir sürede kurulumunu gerçekleştirebiliyorsunuz. Ancak buna karşın cihazın açılışı fazlasıyla uzun sürüyor. Cihazı açmaya çalıştığınızda, en iyi ihtimalle yaklaşık üç dakika sürecek bir bekleme süresi ile karşılaşıyorsunuz.
ARTILARI DA YOK DEĞİL
Arabirimiyle şık bir görünümden uzak olan ScreenPlay Director, menüleriyle de oldukça sınırlı bir kullanım sunuyor. Arabirimdeki navigasyon hızıyla beklentileri karşılayamayan cihaz, Türkçe dil seçeneğiyle ise bizlere rahat bir nefes aldırıyor. Türkçe dil desteğini alt yazılarda da sürdüren ScreenPlay Director, alt yazılarla ile ilgili ise herhangi bir ayar yapmanıza izin vermiyor; alt yazıların font büyüklüğünü, çerçeve kalınlığını veya rengini ve konumunu ne yazık ki belirleyemiyorsunuz. Elbette bunlar yazılım güncellemesiyle düzeltilebilecek türde sorunlar. Peki, cihazın hiç mi iyi tarafı yok? Var elbette. Popüler tüm dosya formatlarına tam destek veren ScreenPlay Director, bu sayede MKV de dahil olmak üzere yüksek çözünürlüklü filmleri görüntüleyebilmenize imkan tanıyor. HDMI da dahil olmak üzere, beraberinde getirdiği bağlantı kablolarıyla da kutu içeriğine tam puan verdiğimiz cihaz, USB kablosuyla bilgisayarınıza kolaylıkla bağlanabiliyor. Böylece dosyalarınızı yönetebilmenize imkan tanıyan ScreenPlay Director, oldukça sessiz çalışmasıyla da kullanıcılar tarafından beğenilecektir. Sahip olduğu internet desteğiyle online servisleri de destekleyebilen ScreenPlay Director, YouTube ve Flickr gibi sosyal paylaşım sitelerine erişim imkanı tanımasıyla bizden artı puan alıyor. Bunun yanında sahip olduğu fiyatıyla 1 TB’lık harici disklerden çok fazla fark yaratmayan ScreenPlay Director, bu sayede de kullanıcılar tarafından tercih edilebilir diye düşünüyoruz.
İPUCU
Torrent desteği sunan ScreenPlay Director, arabiriminde yer alan Bittorrent menüsü ile internetten video ve dosya indirmenize imkan tanıyor. Bunun için bilgisayarınızla indirdiğiniz torrent dosyasını (linkini) USB kablosu aracılığı ile ScreenPlay Director’e atmanız gerekiyor. Bu işlemi yaptıktan sonra torrent dosyasını cihazın içinde yer alan Bittorrent listesine ekleyebilir ve ScreenPlay Director’ün indirmesini bekleyebilirsiniz. Bu arada indireceğiniz torrent dosyalarının yasal olduğuna dikkat etmenizde fayda olduğunu da belirtelim.
ARTI
Formatı desteği, kutu içeriği, online hizmetler. Uygun fiyatı.
EKSİ
Açılış süresi, arabirim tepki süresi, kısıtlı kullanım imkanı.
KARAR
Geniş dosya formatı desteği ve sahip olduğu fiyatıyla 1 TB’lık harici disklere rahatlıkla tercih edilebilecek olan Iomega
ScreenPlay Director, segmentindeki rakipleri arasında ise ne yazık ki kaybolup gidiyor.
ÜRÜN LİSTESİ ve KARŞILAŞTIRMA
► WD TV Live Hub
► Asus O!Play HD2
► Iomega ScreenPlay Director
► ZyXEL NSA-221
► Verbatim MediaShare
► Karşılaştırma tablosu