NBA 2K20 incelemesi
OYUN İÇİ ÖDEMELER DEVAM EDİYOR
Üçüncüsü ise, belki eskisinden daha fazla oyun içi para kazanmıyorsunuz ancak karakter özelliklerini geliştirmek eskisi kadar masraflı değil. Evet, yine maç sonunda elinize 1000+ civarında altın geçiyor ancak bu parayla eskiden örneğin 3 birim karakter özelliği geliştirebiliyorduysanız, artık 4 birim geliştirebiliyorsunuz. Bu da karakterinizin arzu ettiğiniz noktaya daha hızlı gelmesine yardımcı oluyor. İşte tüm bu yapılar, MyCareer’ın çok daha insaflı bir surete bürünmesini sağlamış. Peki NBA 2K20 bu kez oyun içi ödemeye zorlamayan bir oyun olmuş diyebilir miyiz? Maalesef hayır… Yarattığınız karakteri geliştirmek her ne kadar daha kolay olsa da,
elde ettiğiniz oyun içi paraları ancak bu alanda harcadığınızda geçerli olan bir durum bu. Fakat oyun bu altınları harcamanızı gerektiren çok fazla yan unsuru önünüze çıkarmaya devam ediyor. Yeni bir hareket almak, ayakkabı değiştirmek, dövme yaptırmak ve benzeri her şey hala bu paralarla, üstelik yüksek rakamlarla gerçekleştiriliyor. Dahası, oyunun diğer modları da sahip olduğunuz para havuzunu ortak bir şekilde kullandığından, her modu deneyeyim dediğinizde bu hızlandırılmış karakter gelişimi ne yazık ki sekteye uğruyor. Günün sonunda yine çevrim içi ortak bölge olan Mahalle’de ilk günden parayı basıp 80+ olmuş insanların arasında buluyorsunuz kendinizi bu nedenle…
GENÇ OYUNCULARIN DERTLERİ
NBA 2K’in oyun içi ödemelerine alışan ve umursamayanlar içinse son derece kaliteli bir oyun duruyor ortada. MyCareer’ın LeBron James tarafından hazırlanan senaryosu fena olmamış. Kesinlikle çok iyi değil ancak çoğu yıl içine düştükleri saçmalıklar denizinde de boğulmuyor. NBA hayalleri kuran genç basketbolcuların yaşadığı sıkıntılara ve sistemin kusurlarına odaklanan hikaye başı sonu elle tutulur bir kalitede yansıtılıyor. Biraz sıkıcı olduğunu söylemeliyiz ve yer yer mantık sınırlarını da zorladığını inkar edemeyiz (Draftta seçilip seçilmeyeceği dahi belli olmayan biri olarak daha NBA’e girmeden Kawhi ile birebir maç yapmanız, pek çok süper yıldızla oturup sohbet etmeniz gibi). Ancak günün sonunda genç oyuncuların yaşadığı sıkıntılara odaklanması ile takdirimizi kazandığını belirtelim. İşin parkede gerçekleşenler kısmına geldiğimizde ise zaten serinin burada çok fazla problemi olmadığını biliyoruz. Geliştirilmiş dripling sistemi sayesinde artık yalnızca özel hareketleri yaparken değil, durduğu yerde topu sektirirken dahi her oyuncunun birbirinden farklı yapıda olduğunu hissedebiliyorsunuz. Uzun yıllardır şikayetçi olduğumuz takım arkadaşı yapay zekasının yetersizliği ise maalesef devam ediyor. Hala hızlı hücumlarda doğru şekilde hareket edemeyen ve topu alıp çizginin dışına koşturan oyuncularla mücadele etmek durumundasınız.
NEREDEYSE AYNI AMA DAHA İYİ
Şunu kabul edelim; NBA 2K serisi bir basketbol oyunu oynamayı arzu eden kişiler için tartışmasız en iyi seçenek hala. Kusurları ve eksikleri elbette hala var ama geçtiğimiz yıllara nazaran daha az olduklarını söyleyebiliriz. Saha içinde her zaman olduğu gibi kusursuza yakın, saha dışında “görece” daha az acımasız bir NBA 2K oyunu. Eh, yeni nesle kadar bu kadarına şükretmemiz gerekiyor belki de…