reklamı kapat

POPÜLER

Nissan koku uzmanı

“Nissan’ın burnu”; Japon üreticinin koku kalite uzmanı ile tanışın [Video]

Nissan koku uzmanlığı ekibinin başı olan Ryunosuke Ino, araçların yaşam alanında bambaşka bir seviyedeki standartları yakalamak için çalışıyor.

Otomobil dünyası genişliği gereği hepimizi farklı bir noktadan kendisine çekiyor. Kimimiz yarış, kimimiz, arazi araçlarına ilgi duyuyoruz ki bunun örneklerini artırdığımızda listenin uzayacağı limitleri hayal bile edemiyoruz. Sektörde meraklılarını ayrıştıranların yanında ortak noktada toplayan bazı taraflar da yok değil. “Yeni otomobil kokusu” pek çok kişi için “parfümü olsa alırım!” denebilecek kadar cezbedici olabiliyor. Audi gibi bazı üreticilerin kendi içerisinde de “koku ekibi” olarak nitelendirilen topluluklar olduğunu da biliyoruz. Nissan da otomobillerinde bir koku standardı yakalamak adına kendi uzmanlarıyla karşımıza çıkıyor. “Nissan’nın Burnu” olarak nam salan Ryunosuke Ino da yaptığı bu keyifli işle standartları belirlemede önemli rol oynuyor.

“Nissan, koku kalitesi konusunda çok titiz”

Ryunosuke Ino, Nissan’ın Atsugi’de konumlanan geliştirme merkezinde görev yapan isimlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Koku uzmanlığı üzerine oluşturulmuş ekibin başında konumlanan Ino, kullanıcılar odağında yapılmış araştırmalar odağında elde edilen geri dönüşlere göre araçların içerisindeki koku durumunu kontrol ediyor. İş her ne kadar keyifli görünse de aslında bir o kadar zor. Mesaisine başladığı her günü araçların içerisinde geçiren Ino, güneşlikler de dahil olmak üzere yaşam alanında ön planda olan her parçayı koklayarak belirli bir standart yakalanmasına öncülük ediyor.

Göreviyle ilgili düşüncelerini paylaşan Ryunosuke Ino, kokunun araç içerisindeki konfor elemanları arasında çok önemli bir noktada olduğunu ifade ederek; “Nissan marka olarak bu konuda çok titiz. Normal şartlarda kullanıcılar oturdukları yere en yakın bölümlerin kokusunu hisseder. Bizim için her noktadaki kokuyu kontrol etmek önemli. Buna direksiyon simidi, güneşlikler, torpido gözü, gösterge paneli, koltuk döşemeleri, koltuk başlıkları, bardak tutucular hatta paspaslar dahil.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Araç içindeki kokunun güneş ışığı, sıcaklık ve nem gibi dış etmenlerden doğrudan etkilenmesinden ötürü, testlerin tüm koşulları baz alan özel bir ortamda gerçekleştirildiği bilgisi de dikkatimizi çekiyor. Buradaki temel amaç, kokpitte kullanılan plastik malzemelerin, boyanın ve döşemelerin belirlenen kaliteyi sunabilmesi. Ino, ekibin tecrübelerine dayanarak oluşturan kriterlerin karşılanmaması durumunda, parçaları üreten firmayla iletişime geçildiğinin de bilgisini paylaşıyor.

İLGİLİ HABERLER