Nokia Lumia 1520 incelemesi

03 Mart 2014 22:07


YEKPARE GÖVDEYE DEVAM
Geçmişten bugüne Nokia markasıyla özdeşleşmiş iki şey var. Bunlardan biri iyi kamera bir diğeri ise sağlam gövde. Windows Phone’a geçiş sürecinde kullanıcıları korkutan firma, omuzlarındaki ağır yükün farkında ve ona göre hareket etmeye devam ediyor. Öyle ki tanıtılan her yeni Lumia hem tasarım hem malzeme kalitesi hem de kamera yetenekleriyle seriyi daha da yukarı taşıyor. Lumia 1520 de bir istisna değil. Hatta sözünü ettiğimiz bu sürecin en karizmatik aktörlerinden biri.

Siyah, beyaz, kırmızı ve sarı renk seçeneklerine sahip yekpare polikarbon gövdeyle gelen telefon, kalite ve işçilik anlamında mükemmellik sınırlarını zorluyor. Şimdiye kadar bu kadar büyük ama aynı zamanda bu kadar zarif bir akıllı telefon görmedik desek yalan olmaz. Nokia’nın artık iyice ustalaştığı yeni tasarım anlayışının en nadide parçalarından olan Lumia 1520, özellikle bizim de kullandığımız sarı gövdeli modeliyle yüz metre öteden “ben buradayım” diye bağırıyor.

Belki bir Xperia Z Ultra değil ama Lumia 1520 de dev cüssesine rağmen oldukça ince, yalnızca 8,7 mm. Sağ yanında yukarıdan aşağıya sırasıyla ses, güç ve kamera tuşları (alüminyum malzemede üretilmiş) bulunan telefonun kulaklık çıkışı üstte, micro-USB girişi ise altta. İğneyle açılabilen Nano SIM ve microSD hafıza kartı yuvaları ise sol üstte konumlanmış. Hafıza kartı yuvası sayesinde depolama alanının artırılabiliyor oluşu, Nokia’nın eleştirilere bir yanıtı olarak görülebilir. Hoparlör, telefonun arka yüzünde en alta yerleştirilmiş. Tam gövdenin kıvrıldığı yerde olduğu için telefonu düz bir zemine koymanız çıkan sesi etkilemiyor, aksine yüzeye çarparak daha yüksek çıkmasını sağlıyor. Lumia 1520’nin hoparlörü, harici bir Bluetooth hoparlöre gerek bırakmayacak seviye ve kalitede ses veriyor. Kulaklıkları taktığınızda ise bambaşka bir dünya sizi bekliyor. En yüksek seste dahi dışarıya neredeyse hiç ses vermeyen kulaklıklar, telefonun gövdesiyle aynı renkte. Kulaklık taktığınızda ses ayarlarında ekolayzer aktif oluyor. Ön tanımlı ayarları kullanabileceğiniz gibi kendiniz de ayar yapabiliyorsunuz. Kulaklıkla kullanabileceğiniz bir diğer fonksiyon ise Dolby. Aktif hale getirdiğinizde sesteki iyileşmeyi saniyesinde fark edebiliyorsunuz.

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8

Paylaş