OpenAI tarafından geliştirilen yapay zekâ sistemi ChatGPT hakkında Nvidia CEO’su Jensen Huang gerçekten övgü dolu konuştu.
Nvidia CEO’su Jensen Huang, yapay zekanın gücünü bilen, bu alanda şirketi üzerinden çok uzun yıllardır yatırım yapan bir isim konumunda yer alıyor. DLSS ve benzer birçok inanılmaz teknolojiyi hayatımıza özel yapay zekâ çalışmaları ile dahil eden ve bu alan için özel donanımlar hazırlayan Nvidia, bu sayede en büyük rakibi olan AMD’nin önünde kalmayı sürdürüyor ve yapay zekâ odaklı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu alan özelinde ChatGPT üzerinden bazı açıklamalarda bulunan Jensen Huang, ChatGPT’nin çok sevildiğini, sistemin yapay zekâ sistemlerinin “iPhone Anı” (İlk iPhone modeli, çıktıktan sonra telefon sektörünü tamamen değiştirmişti) olduğunu ve bilgi işlem dünyasında şimdiye kadar karşımıza çıkmış en büyük şey olduğunu söylüyor. “ChatGPT çok çok büyük bir olay. Bir düşünün, sadece birkaç gün içinde on milyonlarca insana ulaştı. Sistemi herkes farklı nedenlerle kullanıyor ve herkes bunu keyifli buluyor. İşte bu bir mucize.” diyen Huang, “En son ne zaman sorunları çözebilen ve insanları farklı konularda bu kadar çok şaşırtabilen çok yönlü bir teknoloji gördük?” dedi.
ChatGPT bundan önce ChatGPT Plus ile gündeme gelmişti. Kaçıranlar için ChatGPT Plus abonelik paketi, aylık 20 dolarlık bir fiyata sahip. Ücretsiz kısmı ortadan kaldırmayacak firma, “Plus” abonelerine yoğun zamanlarda bile servise hızlı erişim imkânı tanıyacak, aboneler sorularına daha hızlı yanıt alabilecek ve yeni özellikler ile iyileştirmeleri öncelikle “Plus” aboneleri deneyebilecek. ChatGPT’yi işler tutmak için gerçekten çok büyük sunucu masrafı bulunan OpenAI, “Plus” ile bu konuda elini daha da rahatlatmak istiyor. Plus için başlangıcı maalesef sadece ABD merkezli olarak yapacaklarını duyuran OpenAI, daha sonra diğer ülkelere de çıkış gerçekleştirecek.
OpenAI bu aralar genel olarak gündemden düşmüyor. Örneğin yazılım devi Microsoft, yeni Bing’i direkt olarak ChatGPT ile aynı temel üzerine kurdu. O konudaki tüm detaylar buradaki haberimizde yer alıyor. Aynı zamanda geçtiğimiz gün Opera tarayıcıya ChatGPT entegre edileceği duyuruldu. O konudaki tüm detaylar buradaki haberimizde yer alıyor. Hepsine ek olarak Google da bir “Bard” isimli ChatGPT ile ses getiriyor. Bu konudaki tüm detaylar ise direkt olarak buradaki haberimizde yer alıyor.