ChatGPT’yi geliştiren dünyanın en önemli yapay zeka firması OpenAI, bugün GPT-4o için “ince-ayar” altyapısını duyurdu.
“Bugün, geliştiricilerden en çok talep edilen özelliklerden biri olan GPT-4o merkezli “ince-ayar” altyapısını duyuruyoruz. Ayrıca 23 Eylül’e kadar her kuruluşa günlük 1 milyon eğitim token’ını ücretsiz olarak sunuyoruz.” açıklamasını yapan OpenAI, bu adımıyla özellikle şirketleri çok sevindirdi. Artık şirketler GPT-4o büyük dil modelini ihtiyaçlarına göre kendi veri setleriyle özelleştirebilecek. Bu konuda, “Geliştiriciler artık GPT-4o’ya özel veri kümeleriyle ince ayar yaparak, özel kullanım durumları için daha düşük maliyetle daha yüksek performans elde edebilecek. İnce ayar altyapısı modelin verdiği yanıtların yapısını ve tonunun özelleştirilmesine veya alana özgü karmaşık talimatları izlemesine imkan tanıyacak.” açıklamasını da yapan şirket, GPT-4o için getirilen ince ayar altyapısının bugün itibarıyla tüm geliştiricilere açıldığını duyurdu.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bundan önce OpenAI’ın Google rakibi arama sistemi/motoru SearchGPT için açılan bekleme listesinin kapatılması ses getirmişti. Kısa süre önce SearchGPT prototipini test etmek için bekleme listesine kayıt yaptıran kişilerin büyük bölümüne olumsuz bir e-posta gitti. Yeni sistemin test sürecini 10 bin kullanıcıyla sınırlayan şirket, test sürecine dahil edemediği kişilere e-posta göndererek haber verdi.
Buna ek olarak sistemin bekleme listesini kapatan OpenAI, altyapıyı önümüzdeki aylarda daha fazla kişiye açmayı planlıyor ancak bununla ilgili henüz net detaylar paylaşılmadı. Üretken yapay zeka temelli sohbet botu ChatGPT ile internetin görünen yüzünü kontrol eden Google’ı oldukça korkutan OpenAI, temmuz ayında tanıttığı SearchGPT ile gerçekten çok ses getirmişti.
İnternet erişimi olduğundan güncel konularda sorulan sorulara net ve hızlı cevaplar verebilen bir arama sistemi ya da motoru olan SearchGPT, sorulan sorulara yazılı yanında görsel cevaplar da verebiliyor ve cevap oluştururken yararlandığı kaynakları açık olarak gösteriyor. Devam sorularına da destek veren sistem, ChatGPT’den farklı olarak daha çok genel geçer sorulara ve güncel olaylara odaklanıyor. SearchGPT hakkında bir açıklama yapan Open AI CEO’su Sam Altman, “Arama altyapılarını bugün olduğundan çok daha iyi hale getirebileceğimizi düşünüyorum. Yeni sisteme eski usul arama altyapılarına oranla çok çabuk adapte oldum ve bu beni oldukça şaşırttı.” demişti.