ChatGPT’nin arkasındaki isim olan OpenAI, bu akşam düzenlendiği ilk geliştirici konferansında GPT-4 Turbo ve fazlasını tanıttı.
OpenAI, biraz önce ilk geliştirici konferansını düzenledi ve etkinlikte birçok önemli duyuruya imza attı. Burada ilk olarak önemli bir sayı verildi, şirketin ana ürünü olan ChatGPT’nin haftalık 100 milyon kullanıcıya ulaştığı duyuruldu. Etkinlik kapsamında en çok dikkat çeken yenilik ise sabah saatlerinde sızdırılan özel GPT oluşturma sistemi oldu. Bu artık resmi olarak duyurulan sistem sayesinde Plus ve Enterprise aboneleri, kendi amaçları / istekleri doğrultusunda özel GPT’ler oluşturabilecek. ChatGPT’ye şu an GPT-4 ile güç veren firma, GPT Builder ile oluşturulan özelleştirilmiş GPT’lerin başkalarına satılmasına da imkan tanıyacak. Bunun için başkalarının GPT’lerinin görülebileceği dijital bir market oluşturan (Bu ay sonunda devreye alınacak) firma, bu sayede hem kendisine hem de geliştiricilere yeni bir gelir kapısı açacak. Etkinlik kapsamında aynı zamanda ileride ChatGPT için kullanılacak “GPT-4 Turbo” modeli de resmi olarak duyuruldu. Firmanın diğer dil modellerinden farklı olarak Nisan 2023’e kadar uzanan bilgilerle eğitilen yani oldukça güncel olan sürüm, 128K bağlam desteğine sahip ve geliştiriciler için girdi / çıktı başına daha ucuz bir dil modeli konumunda.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Çok daha kompleks ve büyük verilerin / isteklerin altından kalkabilecek GPT-4 Turbo yanında bir duyuru da yasal süreçler ile alakalı oldu. Bu akşam “Copyright Shield” isimli bir altyapı duyuran OpenAI, bu sistem ile geliştiricileri karışılacakları olası telif davalarına karşı destekleyeceklerini / koruyacaklarını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, “Telif hakkı ihlali ile ilgili yasal taleplerle karşılaşmanız durumunda artık devreye girerek sizi savunacak ve ortaya çıkan masrafları ödeyeceğiz” denildi.
Özel GPT oluşturma sistemi üzerinden ChatGPT botları oluşturulmasına da imkan tanıyacaklarını duyuran OpenAI, GPT-4 Turbo yanında daha yetenekli GPT-3.5 Turbo’yu da tanıtıyor, genel olarak limitleri artırarak fiyatları bir miktar aşağıya çekiyor, yeniliklerin hepsi detaylı olarak burada görülebiliyor.
Geçtiğimiz yıl sadece 28 milyon dolar gelir elde eden OpenAI, şirket CEO’su Sam Altman tarafından geçtiğimiz ay çalışanlara verilen bilgiye göre bu yılı yaklaşık 1,3 milyar dolar gelir ile kapatacak. Aylık 100 milyon dolar gelir elde etmeye başladığı aktarılan firmanın, 2023’ü tam olarak ne kadar net kâr ile kapatacağı ya da kâr edip edemeyeceği ise henüz tam olarak bilinmiyor.
Sadece geliştirdiği ChatGPT sistemini işler tutmak adına her gün 700 bin dolar harcadığı (Sunucu masrafı) iddia edilen OpenAI, bu yüzden üretken yapay zekadan para kazanmak adına önemli sistemler / ticari paketler geliştiriyor. Firma son bilgilere göre şu aralar kendi yapay zeka işlemcisi üzerinde de çalışıyor, bu konuda ilk bilgilerin bu akşam verilmesi bekleniyor.