Oyun odaklı Opera GX tarayıcıya “panik butonu” eklendi. Bu buton, başkalarının görmesini istemediğiniz içerikleri hızlıca gizliyor, sesleri kapatıyor.
Birçok oyun tutkununun olmazsa olmazlarından olan Opera GX tarayıcı artık klavyedeki F12 tuşuna basıldığı zaman tüm sekmelerdeki oynatmaları / videoları hızlı şekilde sessize alıyor ve direkt olarak sizin belirlediğiniz güvenli bir sayfayı açıyor. F12’ye tekrar basıldığı zaman eski sekmeleri geriye getiren tarayıcı, bu modu hem ev hem de iş yerindeki kullanıcıları için hazırlamış durumda. Panik butonunu etkinleştirmek için Opera GX tarayıcısının ayarlarından “early bird” seçeneğini kullanmak gerekiyor, özelliğin yakında normal olarak da sunulacağı aktarılıyor. Opera GX bundan önce bir yapay zeka güncellemesi ile ses getirmişti. Tarayıcı pazarının büyüklerinden Opera, yapay zeka altyapısına en çok ilgi duyan firmalar arasında yer alıyor. Geleceğin burada olduğunu net olarak görev şirket, geçtiğimiz aylarda yerleşik tarayıcı yapay zekası olarak geçen “Aria” ile bir gelecek gösterimi yapmıştı. İlk aşamada Opera One geliştirici sürümü ve Android için Opera içerisinde denenebilen Aria, geçtiğimiz ay iOS tarafına da gelmişti.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bir süredir Opera’nın Mac, Windows, Linux, Android ve iOS sürümlerinde yani tarayıcının giriş yaptığı tüm platformda kullanımda olan Aria, ücretsiz bir üretken yapay zeka sistemi ve direkt olarak tarayıcıdan ayrılmadan kullanılabiliyor. Bir yardımcı asistan olarak da görebileceğiniz Aria, internet üzerinden arama yapabilme yeteneğine sahip ve sorduğunuz hemen her soruya etkili ve detaylı şekilde cevap verebiliyor.
Bu altyapı Opera GX tarayıcıda da yer alıyor, bu sayede GX kullanıcıları en son oyun haberlerini ve ipuçlarını öğrenmek için tarayıcı yapay zekasıyla etkileşime girebiliyor. Şirket bu konuda oyuncuların yapay zekadan nasıl yararlanabileceğine dair bazı örnekler de veriyor. Örneğin oyuncular Baldur’s Gate oyununda oluşturabilecekleri karakterler için Aria’dan fikir alabiliyor ya da asistana belirli oyunların ne zaman çıkacağını ya da sistem gereksinimlerinin ne olacağını sorabiliyor. Burada cevaplar Google’dan geliyor gibi değil direkt olarak ChatGPT’den geliyor gibi veriliyor.