Panasonic TX-L37E30 incelemesi

22 Haziran 2011 17:38


Plazma modelleriyle yakaladığı başarıyı, LED LCD modellerinde de devam ettirmeyi planlayan Panasonic, oldukça iddialı ürünlerle pazardaki yerini güçlendirmeyi hedefliyor. Bu ay incelemeye gelen Panasonic TX-L37E30’a ilk baktığınızda Panasonic’in yenilenen tasarım anlayışının izlerini görebiliyorsunuz. Parlak ön panelin alt kısmında bir bant halinde griden siyaha doğru yapılan renk geçişi ve minimalist bir tasarıma sahip gri renkli ayak televizyonun şık gözükmesini sağlamış. Rahatsız etmeyen çerçeve kalınlığı ve en kalın noktasında 75 mm’ye ulaşan derinlik bu segmentteki bir televizyon için ideal denilebilir. Televizyonun yan ve arka yüzüne bakıldığında ise bizleri geniş bir bağlantı platformu karşılıyor. Arka yüzde HDMI (3 adet), PC, USB (2 adet), ethernet, SCART girişleri, analog ve dijital ses çıkışları yer alırken, yan yüzde ise USB (1 adet), HDMI (1 adet) ve SD kart girişine yer verilmiş. Televizyon üzerindeki bağlantı noktalarının devamını teknik özellikler tablosunda görebilirsiniz.

178 DERECE GÖRÜŞ
Ürünün en iddialı olduğu özelliklerinden biri IPS Alpha paneli ve 178 dereceye kadar olan görüş açısı. IPS Alpha panel daha az enerji tüketirken çok daha geniş açılarda izleme keyfi sunuyor. Teknik olarak bakıldığında; IPS Alpha panel alışılmış panellerle aynı parlaklığa sahip fakat üzerinde enerji tüketimi sağlamak adına daha az LED kullanılmış. Yaptığımız incelemede de deneyimlediğimiz gibi televizyonun parlaklık ve keskinlik oranları oldukça iyi. Canlı renkler ve renk geçişlerindeki yumuşaklık ideal. Her LED LCD’de olduğu gibi siyah tonlaması bekleneni vermeyebilir fakat takdir edersiniz ki bir LED LCD’den siyah tonlamasında plazma performansı beklemek de haksızlık olacaktır. Panasonic TX-L37E30’un bir diğer önemli özelliği 200 BLB IFC Pro (200 Backlight Blinking Intelligent Frame Creation Pro) teknolojisini desteklemesi. Eminim bu teknolojinin daha ismini okurken aklınız karıştı. İsterseniz bu teknolojinin avantajlarından bahsederek teknolojinin kendisini de açıklamış olalım. Bu teknoloji üst sınıf LCD televizyonların, hareketli görüntüleri 100 Hz hızında işleyerek ve saniyede 100 kez arka ışıkları kapatıp açarak en iyi seviyeye çıkarmasını sağlıyor. Bu sayede hareketli görüntülerde oluşması muhtemel bulanıklık engellenmiş ve detaylar artırılmış oluyor. IFC özelliği kullanıcının kontrolünde kapatılıp açılabiliyor veya derecesi ayarlanabiliyor. En üst seviyede görüntülerdeki keskinlik ve detaylar artarken hareketli görüntülerin etrafında çok yakından bakıldığında farkedilen bozulmalar oluşabiliyor. Tavsiyemiz -elbette sizin de izleme zevkinize bağlı olarak- IFC teknolojisinin orta seviyedeki ayarda kullanılması olacak.

GELİŞMİŞ MULTİMEDYA
Üzerinde Dolby Digital Plus, DolbyPulse, dts2.0 ile destekli 2 adet 10 watt’lık hoparlör bulunan Panasonic TX-L37E30’un ses kalitesi bu boyuttaki birçok modelde olduğu gibi ortalama düzeyde. Bir televizyonun yüksek ses seviyelerinde ortamı inletip cızırdamalar ve ses patlamaları yapmasındansa böylesi çok daha kabul edilebilir. Eminim en merak edilen noktaların başında USB’den medya oynatma yeteneği ve televizyonun desteklediği dosya formatlarının hangileri olduğu geliryordur. Yaptığımız denemelerde TX-L37E30 en yaygın video formatlarından olan .avi ve .mkv dosyalarını sorunsuz bir şekilde oynattı. Cihaz .srt uzantılı Türkçe altyazı dosyalarını da destekliyor. Televizyonun desteklediği diğer dosya formatları arasında AVCHD,
SD-VIDEO, Motion JPEG (Lumix), MP4 (Xacti), DivXPlusHD, MKV, MPEG4, JPEG, MP3, AAC, WMV ve WMA yer alıyor. Televizyon oynatma yeteneklerinin yanında kayıt yetenekleriyle de dikkat çekiyor. USB üzerinden bağlanmış bir sabit diske televizyon üzerinden kayıt yapmak mümkün. Ek olarak sabit diske kayıt yeteneği sayesinde televizyon izlerken istediğiniz sahneleri geri alıp izleyebiliyorsunuz.

KABLOSUZ BAĞLANTILAR
Televizyonun bağlantı yeteneklerinden incelemenin başından bu yana bahsettik. Sıra kablosuz bağlantı ve internet yeteneklerine geldi. Panasonic TX-L37E30 DLNA desteği ile benzeri birçok üründen ayrılıyor. DLNA desteği sayesinde yine DLNA destekli bilgisayarınıza kablosuz olarak erişmek ve bilgisayarınız üzerindeki fotoğraf ve videoları TX-L37E30 ekranınında görüntülemek mümkün. Diğer bir kablosuz bağlantı seçeneği olan Wi-Fi ise opsiyonel olarak sunulmuş. Yani Wi-Fi bağlantısı kurabilmek için bir Wi-Fi adaptörüne ihtiyacınız var. Ayrıca ethernet üzerinden inceleme esnasında bizim de yaptığımız gibi kablolu olarak da internete bağlanabilirsiniz. İnternet bağlantısı kurduktan sonra Viera Connect menüsü altında bulunan uygulama ve servislerden yararlanılabiliyor. Örneğin Viera Connect altından günlük hava durumu bilgilerini kontrol edebilir, Facebook’a erişebilir veya Twitter’a bağlanıp Tweet göndermeye başlayabilirsiniz. Televizyona USB klavye takılabilmesi, kullanımı inanılmaz kolaylaştırıyor. Üstelik Türkçe F klavyeyle de kullanılabiliyor.

► Detaylar sayfa 2‘de

Sayfa: 1 2 3

Paylaş