reklamı kapat

POPÜLER

Philips 46PFL6606H/12 incelemesi

Yeni nesil bir televizyon satın almak istiyor ama yüksek fiyatlı ürünlere pek yanaşmıyorsanız karşınıza çıkan televizyonların teknik özellikleri hemen hemen aynı oluyor. Tazeleme oranları, tepkime süreleri, kontrast oranları arasında çok ufak farklar göze çarpıyor. Bu noktada da malzeme kalitesi, kolay kullanım, fonksiyonel ayarlar, bağlantı seçenekleri ve internet özellikleri televizyonları birbirlerinden ayırıyor. Philips’in 46PFL6606H/12 modeli tüm bu saydığımız ayrıştırıcı özelliklere sahip olan ve ödediğiniz paranın karşılığını veren bir ürün. Kurulumundan başlayarak televizyona ilişkin gözümüze çarpanları anlatmaya başlayalım isterseniz. Malumunuz, televizyonların kurulumu servisler tarafından yapılıyor. Ancak ofisimize teste gelen televizyonları bizler kurup kaldırıyoruz. Bu nedenle de aralarındaki kurulum ve malzeme kalitesi farklarını daha rahat görebiliyoruz. 46PFL6606H/12’nın malzeme kalitesi daha standından kendini belli ediyor. Birçok marka arasında Philips’in standlarının en sağlam ve en şıklarından olduğunu söyleyebiliriz. Metal ve cam malzemenin bileşiminden oluşan stant, yalnızca dört vidayla televizyona sabitleniyor. En ufak bir dengesizlik ve duruş bozukluğu göstermiyor. Televizyonun fırçalanmış metalik çerçevesi de standıyla uyumlu bir görünüm sergiliyor. Yeni Philips televizyonlarda görmeye alışık olduğumuz elips şeklindeki uzaktan kumanda bu modelde de mevcut. Yalnız daha üst serilerde piyano siyahı olan ve bu nedenle parmak izi tutan kumanda, 46PFL6606H/12’de standart plastik malzemeden -ki bu çok daha güzel-. Televizyonun tüm bağlantı noktaları arka ve yan yüzde. Arka yüzdeki bağlantı noktaları kasaya bir parça daha gömülü halde ve bu kötü görüntüyü engellemek açısından başarılı. Televizyonun ön yüzünde de dokunmatik ses, kanal ve “Ana Ekran” düğmeleri bulunuyor.

KOLAY KURULUM
Televizyonu ilk kez açtığınızda karşınıza kurulum ekranı geliyor. Bu ekranda uzaktan kumandayla kademeli olarak ilerleyerek ses ve görüntü ayarlarını kendi isteğinize göre belirleyebiliyorsunuz. Burada belirlediğiniz ayarlar sizin “Kişisel” ayarlarınız oluyor. İstediğiniz takdirde uzaktan kumandadaki “adjust” düğmesiyle sinema, oyun gibi ön tanımlı ayarlar arasından dilediğinizi seçebiliyorsunuz. Yeri gelmişken belirtelim, kimi zaman kumandadan verilen komutlar algılanmıyor. Özellikle ana ekran düğmesine basıldığında televizyon tepkisiz kalabiliyor ve aynı düğmeye yeniden basmak gerebiliyor. Televizyonda birçok görüntü formatı deneme şansımız oldu. Sorunsuz olarak mpg, avi, mkv ve ts oynatabildik. Tam oynatılabilen format zenginliğine seviniyorduk ki USB ile izlenen filmlerde altyazı desteği bulunmadığını gördük. Altyazı sorununun, Philips televizyonlarda neden halen çözüme kavuşturulamadığı ise meçhul. 46PFL6606H/12, DLNA desteği sunuyor olmasıyla da ilgimizi çekti. Kısa bir ayarlamanın ardından bilgisayarımızdaki dosyaları televizyon ekranından görebildik. Full HD dosyaların oynatımındaki takılma dışında bir sorunla karşılaşmadık. Ancak görüntü kalitesinin USB’den izlenen veya doğrudan HDMI aracılığıyla bilgisayardan aktarılandan biraz daha kötü olduğu bir gerçek.

NetTV VE SUNDUKLARI
Yazının başında özellikle “yeni nesil” diye belirttik. Öyle olunca, işin içine internet servisleri ve televizyon uygulamaları da giriyor. Philips 46PFL6606H/12, “NetTV” olmasıyla bu alanda da iddialı. Lakin Wi-Fi bağlantısının dahili olarak bulunmayışı önemli bir eksi. Haricen satın alınabilecek bir USB dongle ile veya ethernet bağlantısıyla internete bağlanmak gerekiyor. İnternet üzerinden televizyonunuzu Philips’e kaydettirdikten sonra, televizyonun arayüzünden NetTV sekmesini seçiyorsunuz ve karşınıza uygulamaların olduğu ekran geliyor. YouTube, DailyMotion, Picasa ve Twitter, bu uygulamaların dikkat çekenleri. Yalnız çok fazla bir beklentiniz olmasın çünkü Türkiye’de çalışan uygulama sayısı şu aşamada oldukça sınırlı. Tüm uygulamaların kontrolü uzaktan kumanda ile yapılıyor. Ek olarak, iPhone ve Android uygulamalarıyla telefonunuz uzaktan kumanda olarak kullanılabiliyor. Televizyonda dahili bir internet tarayıcı da bulunuyor. Bu tarayıcıyla internette gönlünüzce gezebiliyorsunuz. Tarayıcının flash desteği bulunmuyor. Web keyfini etkiliyor belki ama bir televizyon için bunun çok da büyük bir eksik olduğunu söyleyemeyiz.

ALMALI MI, ALMAMALI MI?
Bu sorunun yanıtını verecek olan sizin televizyondan beklentileriniz aslında. İlle de üç boyut desteği olsun, çok ince olsun, uygulama marketi zengin olsun diyorsanız alternatif ürünlere yönelebilirsiniz. Ama bu saydıklarımız sizin için çok önemli değilse Philips 46PFL6606H/12 kesinlikle çok iyi bir seçim. Vadettiği her şeyi sorunsuz olarak sizleri sunan bir cihaz. Sizi üzeceğini sanmıyoruz.

► Detaylar sayfa 2‘de

İLGİLİ HABERLER